Novi život za novi život!

Darujte krv iz pupkovine
jer može nekome spasiti život!

U svijetu postoji velik broj bolesnika koji trebaju transplantaciju krvotvornih matičnih stanica, a ne mogu naći podudarnog darivatelja. Krv iz pupkovine pohranjena u Banci krvi iz pupkovine "Ana Rukavina" povećava mogućnost pronalaženja transplantata kojim se može spasiti život oboljelima.

opširnije »
Sakrij
Transfuzijski centri Knjiga Indijanac Komanč
Projekt 'Lijek je u nama' Prijatelji zaklade Prijatelji zaklade Blog Zaklade Ana Rukavina

Ime i logotip Zaklade Ana Rukavina - zaštićeni su na temelju rješenja Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo, klasa: UP/I-381-04/07-010/1082, ur. broj: 559-04/2-08.-012/J.H. od 15. travnja 2008. godine. Korištenje imena i logotipa Zaklade dopušteno je isključivo uz prethodno pisano odobrenje nadležnih tijela Zaklade. Protiv svake osobe koja se bez odobrenja Zaklade koristi njenim imenom i znakom, Zaklada će poduzeti odgovarajuće pravne radnje.

Stalni prikupljatelj humanitarne pomoći

Banka krvi iz pupkovine

Informacije o
darivanju krvi iz pupkovine

Postupak darivanja krvi iz pupkovine (umbilikalna krv)

Prikupljanje krvi iz pupkovine moguće je učiniti nakon nekompliciranog poroda jednostavnim postupkom koji ne šteti niti novorođenčetu ni majci. Postupak prikupljanja ne zahtijeva od liječnika i primalje promjenu uobičajenog postupka vođenja poroda. Nakon odvajanja novorođenčeta od posteljice sterilna igla povezana s vrećicom za sakupljanje krvi uvodi se u venu u pupkovini te se putem gravitacije krv preostala u posteljici i pupkovini slijeva u vrećicu. Na taj način prikupi se 50-150 ml umbilikalne krvi iz koje se potom izdvajaju i pohranjuju matične stanice.

Kako darivati i pohraniti matične stanice krvi iz pupkovine?

Pohrana se vrši u Banci krvi iz pupkovine Ana Rukavina. Banka je smještena u u Kliničkom zavodu za transfuzijsku medicinu i transplantacijsku biologiju Kliničkog bolničkog centra Zagreb, Kišpatićeva 12.
Info telefon: 01 23 88 708
e-mail: banka.ana.rukavina@kbc-zagreb.hr
web: www.bankakrviizpupkovineanarukavina.hr

Banka Ana Rukavina surađuje sa svim zagrebačkim rodilištima te rodilištima. Obrasce za darivateljice možete pronaći na web stranicama Zaklade Ana Rukavina i Banke krvi iz pupkovine. Darovana krv iz pupkovine se pohranjuje u javnu banku iz koje će krvotvorne matične stanice biti korištene za liječenje bolesnika koji nemaju podudarnu osobu za donaciju koštane srži. Iz javne banke krv iz pupkovine se koristi za svakog bolesnika kojem je potrebno liječenje transplantacijom, u skladu s medicinskim preporukama i stupnjem podudarnosti i prikladnosti stanica za transplantaciju.

Ukoliko obitelj daruje krv iz pupkovine, obitelj nema nikakvih troškova. Materijale i opremu za rad javne Banke krvi iz pupkovine donirala je Zaklada Ana Rukavina. Krv se može pohraniti i u Banku za osobne potrebe. Prethodno je potrebno sklopiti ugovor s KBC-om Zagreb, preuzeti set za prikupljanje krvi i organizirati transport do banke. U tom slučaju obitelj snosi troškove obrade i pohrane matičnih stanica. Potrebne informacije i ugovor mogu se dobiti u Kliničkom zavodu za transfuzijsku medicinu i transplantacijsku biologiju KBC-a Zagreb.

Preuzmite letak:

Novi život za novi život

RSS novosti

Novosti

Zaposlenici tvrtke „Verso Altima grupa“ pridružili se Hrvatskom registru16. siječanj 2018.

Dragi naši, na inicijativu zaposlenika tvrtke „Verso Altima grupa“ u ponedjeljak, 15. siječnja u prostorijama tvrtke u Zagrebu, održali smo akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica kojoj se pridružilo 30 novih potencijalnih darivatelja. opširnije »

Akcije upisa u Hrvatski registar u Sisku i Mošćenici15. siječanj 2018.

Dragi naši, u utorak, 23. siječnja, Zaklada Ana Rukavina će u suradnji s Udruženjem obrtnika Sisačko-moslavačke županije u Sisku te Hrvatskim kulturno umjetničkim društvom Mošćenica u Mošćenici održati akcije upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. opširnije »

Veliko srce Velike Gorice11. siječanj 2018.

Dragi naši, 540 Vas se na jučerašnjoj akciji upisalo u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u Velikoj Gorici i vojarni "Pukovnik Marko Živković" kako biste pomogli malenom Ivanu Marušiću, ali i ostalim oboljelim osobama. opširnije »

ostale novosti

Izdvajamo

056369 053824
Kako mogu pomoæi Kako mogu pomoæi

Medijski partner
Nova TV

Komunikacijski partner
Madison Consulting

Kreativni partner
GREY Zagreb

Radijsku reklamu omogućuju nam
Antena Zagreb Narodni radio

Do svakog mjesta u Hrvatskoj stižemo zahvaljujući

Autokuća-Štarkelj d.o.o.

Zaštita ureda Zaklade Ana Rukavina
Klemm Security
Pichler
ProAkustik Security

Medijske objave za nas prati
PressCut

Tisak info materijala
Maximativa

Dizajn i produkcija web stranice
Dobbin