Novi život za novi život!

Darujte krv iz pupkovine
jer može nekome spasiti život!

U svijetu postoji velik broj bolesnika koji trebaju transplantaciju krvotvornih matičnih stanica, a ne mogu naći podudarnog darivatelja. Krv iz pupkovine pohranjena u Banci krvi iz pupkovine "Ana Rukavina" povećava mogućnost pronalaženja transplantata kojim se može spasiti život oboljelima.

opširnije »
Sakrij
Transfuzijski centri Knjiga Indijanac Komanč
Projekt 'Lijek je u nama' Prijatelji zaklade Prijatelji zaklade Blog Zaklade Ana Rukavina

Ime i logotip Zaklade Ana Rukavina - zaštićeni su na temelju rješenja Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo, klasa: UP/I-381-04/07-010/1082, ur. broj: 559-04/2-08.-012/J.H. od 15. travnja 2008. godine. Korištenje imena i logotipa Zaklade dopušteno je isključivo uz prethodno pisano odobrenje nadležnih tijela Zaklade. Protiv svake osobe koja se bez odobrenja Zaklade koristi njenim imenom i znakom, Zaklada će poduzeti odgovarajuće pravne radnje.

Stalni prikupljatelj humanitarne pomoći

Novosti

Aukcija fotografija - Za Anu

Uspješnom aukcijom fotografija u Cro Art Foto Clubu skupljeno je više od dvjesto tisuća kuna!

Ovako je T-Portal 15. studenog najavio humanitarnu aukciju fotografija Aninih kolega-fotoreportera iz brojnih hrvatskih medija (dio teksta):

...
ANA RUKAVINA

Upravo je to glavna misao mnogih koji su se prije par dana susreli sa pričom Ane Rukavine, 29-godišnje novinarke kojoj je prošle godine dijagnosticirana leukemija. Ona se hrabro upustila u bitku za svoj život i nakon kemoterapije i transplantacije stvari su se počele poboljšavati. Nažalost ,ovoga rujna vratile su se danonoćne migrene, Ana ne vidi na desno oko i u nesnosnim je bolovima spoznala da sve kreće ispočetka.

Kako i sama kaže, za nju predaja NIJE OPCIJA:

'Često sam u životu i poslu zbog toga dobila po nosu, ali što ću kad drugačije ne znam. Beskrajno volim život i ljude, znam i imam za koga živjeti. Ponekad mi se čini da mi ni 100 godina ne bi bilo dovoljno da učinim sve sto je onaj na nebu namijenio za mene', iskrena je Ana prema sebi i svima kojima se obraća jer za svoju najveću želju - život, naime, treba pomoć.

Pred njom su kemoterapije, zračenje mozga i vrlo riskantna transplantacija koštane srži od nesrodnog donora koja je očekuje oko Nove godine. Otvorena je i mogućnost odlaska na liječenje u SAD i(li) nabavka skupih lijekova, imunosupresiva koji nisu dostupni našem tržištu, a mogli bi Ani pomoći da njena priča dobije sretan kraj.

Kako bi joj pomogla, grupa fotoreportera organizirala je aukciju fotografija s koje će sav prihod pokloniti Ani. Aukcija će se održati u ponedjeljak 20. 11. u Cro Art Photo Clubu u Gajevoj 25 u Zagrebu u 19 sati, a sve fotografije, koje možete pogledati u našim foto galerijama, nudit će se po početnoj cijeni od 300 kuna.

Martina Berger Bedić

OVOM USPJEŠNOM AUKCIJOM JE UZ POMOĆ VELIKODUČNIH DONATORA I BROJNIH VOLONTERA PRIKUPLJENO VIŠE OD 284 000 KUNA.

Nekoliko fotografija koje su bile na aukciji možete vidjeti ovdje.

Od srca zahvaljujemo svim Aninim kolegama koji su velikodušno ustupili svoje autorske radove, svim volonterima i Croa Art foto klubu. Ova akcija bila je početak ove naše velike priče, početak ZAKLADE ANA RUKAVINA.

Screensaver sa svim fotografijama uskoro ćete moći preuzetin na našim stranicama.

RSS novosti

Novosti

Akcija upisa u Hrvatski registar u Bjelovaru17. travanj 2018.

Dragi naši, u petak, 20. travnja, od 14 do 16 sati u suradnji Zaklade Ana Rukavina i Veleučilišta u Bjelovaru u prostorijama Veleučilišta (Trg E. Kvaternika 4) u Bjelovaru održat će se akcija upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. opširnije »

Novi članovi Hrvatskog registra14. travanj 2018.

Dragi naši, na akciji održanoj jučer u Zagrebu u suradnji s Rotary klubom Zagreb Metropolitan u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica upisalo se 11 novih članova. opširnije »

Donacija Triatlon kluba Petrinja13. travanj 2018.

Dragi naši, ovim putem željeli bismo zahvaliti na plemenitoj donaciji Triatlon klubu Petrinja koji su 30. ožujka u Petrinji održali Memorijalnu utrku te se oprostili od prerano preminulog prijatelja Luke. opširnije »

ostale novosti

Izdvajamo

059601 053824
Kako mogu pomoæi Kako mogu pomoæi

Medijski partner
Nova TV

Komunikacijski partner
Madison Consulting

Kreativni partner
GREY Zagreb

Radijsku reklamu omogućuju nam
Antena Zagreb Narodni radio

Do svakog mjesta u Hrvatskoj stižemo zahvaljujući

Autokuća-Štarkelj d.o.o.

Zaštita ureda Zaklade Ana Rukavina
Klemm Security
Pichler
ProAkustik Security

Medijske objave za nas prati
PressCut

Tisak info materijala
Maximativa

Dizajn i produkcija web stranice
Dobbin