Novi život za novi život!

Darujte krv iz pupkovine
jer može nekome spasiti život!

U svijetu postoji velik broj bolesnika koji trebaju transplantaciju krvotvornih matičnih stanica, a ne mogu naći podudarnog darivatelja. Krv iz pupkovine pohranjena u Banci krvi iz pupkovine "Ana Rukavina" povećava mogućnost pronalaženja transplantata kojim se može spasiti život oboljelima.

opširnije »
Sakrij
Transfuzijski centri Knjiga Indijanac Komanč
Projekt 'Lijek je u nama' Prijatelji zaklade Prijatelji zaklade Blog Zaklade Ana Rukavina

Ime i logotip Zaklade Ana Rukavina - zaštićeni su na temelju rješenja Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo, klasa: UP/I-381-04/07-010/1082, ur. broj: 559-04/2-08.-012/J.H. od 15. travnja 2008. godine. Korištenje imena i logotipa Zaklade dopušteno je isključivo uz prethodno pisano odobrenje nadležnih tijela Zaklade. Protiv svake osobe koja se bez odobrenja Zaklade koristi njenim imenom i znakom, Zaklada će poduzeti odgovarajuće pravne radnje.

Stalni prikupljatelj humanitarne pomoći

Novosti

Druga press konferencija Zaklade Ana Rukavina

Broj potencijalnih darivatelja upisanih u prvi hrvatski registar koštane srži u zadnja se tri tjedna povećao na 3.046, a cilj je u ovoj godini dosegnuti 10.000 darivatelja, izvijestili su danas osnivači Zaklade Ana Rukavina, najavivši brojne akcije.

Hematolog u KBC-u Zagreb Mirando Mrsić rekao je novinarima da je prije nekoliko mjeseci u registar bilo upisano samo 150 osoba, ali se od početka akcije koju je inicirala nedavno preminula Vjesnikova novinarka Ana Rukavina, po kojoj zaklada nosi ime, taj broj višestruko povećao, čime je povećana vjerojatnost nalaženja srodnog donora koštane srži za oboljele od leukemije i limfoma.

Najavio je da će se tijekom siječnja obraditi svi prikupljeni uzorci krvi, napraviti njihov genski profil, te sve uvrstiti u bazu darivatelja koštane srži, kako bi se Hrvatska već u veljači uključila u svjetski registar donora koštane srži.

Mrsić je istaknuo da se svake godine bilježi 50-tak oboljelih od akutne leukemije kojima treba transplantacija koštane srži - 20-tak njih koštanu srž dobije od članova obitelji, dok njih 15-tak traži darovatelja, a nađe ih tri do četiri bolesnika.

Predsjednik Hrvatske udruge leukemija i limfomi Tomo Lučić izvijestio je kako je nizom akcija u prosincu postignut osnovni cilj jer se građani sve više odazivaju na pozive da postanu potencijalni donori koštane srži.

Na humanitarnom koncertu "Želim život", koji je 21. prosinca održan na zagrebačkom Jelačićevom trgu, te pozivima na telefonski broj 060 585 024 i uplatama na žiro račun Zaklade prikupljeno je više od dva milijuna kuna, a akcija se nastavlja već sutra na karlovačkom Trgu Matije Gupca gdje će u šatoru svi zainteresirani moći dati krv za tipizaciju tkiva.

Krajem veljače u zagrebačkom će HNK-u biti održana humanitarna predstava, a u ožujku počinje akcija "Lijek je u nama" koja će kulminirati 28. ožujka, na rođendan Ane Rukavine, kada će se akcije provoditi na središnjim trgovima brojnih hrvatskih gradova, dok kraj godine Zaklada namjerava obilježiti novim velikim humanitarnim koncertom na Jelačićevu trgu.

Osnivači Zaklade zahvalili su svim medijima na izvještavanju o akcijama i privlačenju građana da postanu donori, što je učinila i Anina majka Marija Rukavina, rekavši da je ponosna što joj je kćer bila novinarka.

"Hvala vam što potičete ljude da postanu dobrovoljni darovatelji koštane srži i da Hrvatska uđe u svjetski registar, jer to je bila Anina želja otkad je doznala za bolest", poručila je Marija Rukavina.

RSS novosti

Novosti

Akcija upisa u Hrvatski registar u Bjelovaru17. travanj 2018.

Dragi naši, u petak, 20. travnja, od 14 do 16 sati u suradnji Zaklade Ana Rukavina i Veleučilišta u Bjelovaru u prostorijama Veleučilišta (Trg E. Kvaternika 4) u Bjelovaru održat će se akcija upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. opširnije »

Novi članovi Hrvatskog registra14. travanj 2018.

Dragi naši, na akciji održanoj jučer u Zagrebu u suradnji s Rotary klubom Zagreb Metropolitan u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica upisalo se 11 novih članova. opširnije »

Donacija Triatlon kluba Petrinja13. travanj 2018.

Dragi naši, ovim putem željeli bismo zahvaliti na plemenitoj donaciji Triatlon klubu Petrinja koji su 30. ožujka u Petrinji održali Memorijalnu utrku te se oprostili od prerano preminulog prijatelja Luke. opširnije »

ostale novosti

Izdvajamo

059601 053824
Kako mogu pomoæi Kako mogu pomoæi

Medijski partner
Nova TV

Komunikacijski partner
Madison Consulting

Kreativni partner
GREY Zagreb

Radijsku reklamu omogućuju nam
Antena Zagreb Narodni radio

Do svakog mjesta u Hrvatskoj stižemo zahvaljujući

Autokuća-Štarkelj d.o.o.

Zaštita ureda Zaklade Ana Rukavina
Klemm Security
Pichler
ProAkustik Security

Medijske objave za nas prati
PressCut

Tisak info materijala
Maximativa

Dizajn i produkcija web stranice
Dobbin