Novi život za novi život!

Darujte krv iz pupkovine
jer može nekome spasiti život!

U svijetu postoji velik broj bolesnika koji trebaju transplantaciju krvotvornih matičnih stanica, a ne mogu naći podudarnog darivatelja. Krv iz pupkovine pohranjena u Banci krvi iz pupkovine "Ana Rukavina" povećava mogućnost pronalaženja transplantata kojim se može spasiti život oboljelima.

opširnije »
Sakrij
Transfuzijski centri Knjiga Indijanac Komanč
Projekt 'Lijek je u nama' Prijatelji zaklade Prijatelji zaklade Blog Zaklade Ana Rukavina

Ime i logotip Zaklade Ana Rukavina - zaštićeni su na temelju rješenja Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo, klasa: UP/I-381-04/07-010/1082, ur. broj: 559-04/2-08.-012/J.H. od 15. travnja 2008. godine. Korištenje imena i logotipa Zaklade dopušteno je isključivo uz prethodno pisano odobrenje nadležnih tijela Zaklade. Protiv svake osobe koja se bez odobrenja Zaklade koristi njenim imenom i znakom, Zaklada će poduzeti odgovarajuće pravne radnje.

Stalni prikupljatelj humanitarne pomoći

Novosti

Valentinovo za Zakladu

Dragi naši, desetu godinu zaredom Gradsko društvo Crvenog križa Hvar organiziralo je tradicionalnu valentinovsku akciju kako bi pomogli i podržali rad Zaklade Ana Rukavina.

Kako nam pišu iz GDCK Hvar, u akciju su se uključili vrtići Stari Grad i Jelsa, svi razredi Osnovne škole Hvar, učenici Turističko-hotelijerskog usmjerenja Srednje škole Hvar, Dnevni boravak u Starom Gradu te dali obol ovoj lijepoj i humanoj akciji.


„Izradivši srca, cvjetove, kapi krvi, kolače i druge razne uradke u znaku Zaklade djeca su "živjela" svrhu Zaklade“, poručuju iz GDCK Hvar.


Akcijom je prikupljeno oko 7000,00 kn kojima će Crveni križ Hvar nadodati razliku do 10.000,00 kn čime su, od početka ove akcije 2008. godine, uvelike doprinijeli ostvarivanju Anine misije. Zahvaljujući i složnim rukama naših dragih Hvarana do danas je 67 osoba dobilo novu priliku za život!

Dragi naši Hvarani, Vašim velikim trudom i plemenitošću pomogli ste nam u našoj misiji ostvarivanja Aninog sna, hvala Vam od srca što ste uz nas!
U nastavku donosimo prekrasno pismo hvarskih aktivistica koje su sudjelovale u akciji te fotografije s ove lijepe akcije.


„DRAGA ANA
Ponosni smo na tvoj čin koji je ujedinio Hrvatsku i trag koji si ostavila za sobom. Ova velika obljetnica iskrenog nastojanja da se ispuni tvoja želja i poslanje spašavanja oboljelih od leukemije potvrdila je da tvoj odlazak nije bio uzaludan. Ostavila si nam zalog ljubavi i dobrote za svakog čovjeka koji nas potiču da činimo dobro i ŽELIMO ŽIVOT svima kojima sreća nije bila sklona.
Iako fizički nisi više među nama, duboko si utkana u svaku poru življenja u Lijepoj našoj kao i u žiteljima otoka Hvara. Vjerujemo da si ti na nekom boljem mjestu odakle svijetliš blaženim sjajem i bdiješ nad nama, moliš za nas da u ovom bahatom, nehumanom svijetu postanemo bolji ljudi.
Hvala ti na tome---

Uradak aktivistica..“

 

RSS novosti

Novosti

82. transplantacija iz Hrvatskog registra!15. veljača 2018.

Dragi naši, iz Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica primili smo vijest da je u siječnju provedena transplantacija krvotvornih matičnih stanica za pacijenta u inozemstvu. opširnije »

Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti15. veljača 2018.

Dragi naši, danas se obilježava Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti kojim se želi podići svijest o djeci oboljeloj od malignih bolesti te izraziti podršku oboljeloj djeci i adolescentima kao i njihovim obiteljima. opširnije »

11 godina Zaklade Ana Rukavina14. veljača 2018.

Dragi naši, prije nešto više od jedanaest godina, na jednom pismu, i na jednoj jednostavnoj, ali iskrenoj i velikoj želji – želji za životom, proizašla je ideja i vizija koju Zaklada slijedi već jedanaest godina, a na Valentinovo 2007. godine i službeno smo započeli svoj rad. opširnije »

ostale novosti

Izdvajamo

058747 053824
Kako mogu pomoæi Kako mogu pomoæi

Medijski partner
Nova TV

Komunikacijski partner
Madison Consulting

Kreativni partner
GREY Zagreb

Radijsku reklamu omogućuju nam
Antena Zagreb Narodni radio

Do svakog mjesta u Hrvatskoj stižemo zahvaljujući

Autokuća-Štarkelj d.o.o.

Zaštita ureda Zaklade Ana Rukavina
Klemm Security
Pichler
ProAkustik Security

Medijske objave za nas prati
PressCut

Tisak info materijala
Maximativa

Dizajn i produkcija web stranice
Dobbin