Novi život za novi život!

Darujte krv iz pupkovine
jer može nekome spasiti život!

U svijetu postoji velik broj bolesnika koji trebaju transplantaciju krvotvornih matičnih stanica, a ne mogu naći podudarnog darivatelja. Krv iz pupkovine pohranjena u Banci krvi iz pupkovine "Ana Rukavina" povećava mogućnost pronalaženja transplantata kojim se može spasiti život oboljelima.

opširnije »
Sakrij
Transfuzijski centri Knjiga Indijanac Komanč
Projekt 'Lijek je u nama' Prijatelji zaklade Prijatelji zaklade Blog Zaklade Ana Rukavina

Ime i logotip Zaklade Ana Rukavina - zaštićeni su na temelju rješenja Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo, klasa: UP/I-381-04/07-010/1082, ur. broj: 559-04/2-08.-012/J.H. od 15. travnja 2008. godine. Korištenje imena i logotipa Zaklade dopušteno je isključivo uz prethodno pisano odobrenje nadležnih tijela Zaklade. Protiv svake osobe koja se bez odobrenja Zaklade koristi njenim imenom i znakom, Zaklada će poduzeti odgovarajuće pravne radnje.

Stalni prikupljatelj humanitarne pomoći

Novosti

Održan tradicionalni Koncert za život u sjećanje na Anu Rukavinu i maestra Vjeskoslava Šuteja

Uz čuvena djela iz majstorskih pera Mozarta, Čajkovskog, Pistona i Reineckea, brojni posjetitelji Koncerta za život u organizaciji Zagrebačke filharmonije u četvrtak, 29. ožujka, prisjetili su se Ane Rukavine i maestra Vjekoslava Šuteja.

Deveti po redu Koncert za život ove su godine uz nastup Zagrebačke filharmonije uveličali najbolji svjetski flautist Emmanuel Pahud i dirigent David Danzmayr.

Koncert je održan pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, gospođe Kolinde Grabar-Kitarović i pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

„Koncertom za život“ prisjetili smo se naše Ane i maestra Šuteja. Njima u čast – slavili smo život te podsjetili građane da je lijek kojim možemo spašavati teško oboljele diljem svijeta - u nama. Hvala Zagrebačkoj filharmoniji što nam pomaže da nastavimo ostvarivati svoju misiju pomaganja teško oboljelima kako bi im pružili novu priliku za život te što bolju skrb omogućavanjem dodatnog usavršavanja mladih liječnika na najboljim svjetskim zdravstvenim institucijama, izjavila je gospođa Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade.

Koncept „Koncerta za život“ u centar zbivanja stavlja sam život, osvještava njegovu važnost i slavi život iznad svega. Ovim humanitarnim koncertom proslavili smo Anin rođendan, prisjetili se maestra Vjekoslava Šuteja, radosno dočekali dolazak proljeća, kao i predstojeći najveći kršćanski blagdan – Uskrs, koji nam daje vjeru u život prožet svjetlom i nadom. Budimo zajedno svjetlo i nada, ne samo ove, već i ostalih vrijednih humanitarnih udruga. Zagrebačka filharmonija iznimno je ponosna što je, već devetu godinu zaredom, dijelom tog optimizma i obitelji Zaklade Ana Rukavina, izjavio je ravnatelj Zagrebačke filharmonije, gospodin Mirko Boch.

U ispunjenoj glazbenoj večeri tijekom koje su posjetitelji mogli uživati u čarobnim zvucima flaute uz pratnju Zagrebačke filharmonije te slaviti ono najdragocjenije – život, uživali su i izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske, dr.sc. Tomislav Madžar, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, gospodin Ivan Ćelić, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, prof.dr.sc. Milan Kujundžić, ministar Tomislav Ćorić, gradonačelnik Grada Zagreba, gospodin Milan Bandić, kao i brojni drugi predstavnici političkog i kulturnog života Hrvatske i dragi prijatelji Zaklade koji su tijekom više od jedanaest godina od njenog osnutka iznimno doprinijeli njenom radu i pomogli u spašavanju ljudskih života.

Hvala od srca Zagrebačkoj filharmoniji na prekrasnoj večeri i koncertu, našim dragim gostima te svima vama koji ste kupnjom ulaznice podržali rad Zaklade Ana Rukavina.

Fotografije: Krume Ivanovski

 

RSS novosti

Novosti

Akcija upisa u Hrvatski registar u Bjelovaru17. travanj 2018.

Dragi naši, u petak, 20. travnja, od 14 do 16 sati u suradnji Zaklade Ana Rukavina i Veleučilišta u Bjelovaru u prostorijama Veleučilišta (Trg E. Kvaternika 4) u Bjelovaru održat će se akcija upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. opširnije »

Novi članovi Hrvatskog registra14. travanj 2018.

Dragi naši, na akciji održanoj jučer u Zagrebu u suradnji s Rotary klubom Zagreb Metropolitan u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica upisalo se 11 novih članova. opširnije »

Donacija Triatlon kluba Petrinja13. travanj 2018.

Dragi naši, ovim putem željeli bismo zahvaliti na plemenitoj donaciji Triatlon klubu Petrinja koji su 30. ožujka u Petrinji održali Memorijalnu utrku te se oprostili od prerano preminulog prijatelja Luke. opširnije »

ostale novosti

Izdvajamo

059601 053824
Kako mogu pomoæi Kako mogu pomoæi

Medijski partner
Nova TV

Komunikacijski partner
Madison Consulting

Kreativni partner
GREY Zagreb

Radijsku reklamu omogućuju nam
Antena Zagreb Narodni radio

Do svakog mjesta u Hrvatskoj stižemo zahvaljujući

Autokuća-Štarkelj d.o.o.

Zaštita ureda Zaklade Ana Rukavina
Klemm Security
Pichler
ProAkustik Security

Medijske objave za nas prati
PressCut

Tisak info materijala
Maximativa

Dizajn i produkcija web stranice
Dobbin