Novi život za novi život!

Darujte krv iz pupkovine
jer može nekome spasiti život!

U svijetu postoji velik broj bolesnika koji trebaju transplantaciju krvotvornih matičnih stanica, a ne mogu naći podudarnog darivatelja. Krv iz pupkovine pohranjena u Banci krvi iz pupkovine "Ana Rukavina" povećava mogućnost pronalaženja transplantata kojim se može spasiti život oboljelima.

opširnije »
Sakrij
Transfuzijski centri Knjiga Indijanac Komanč
Projekt 'Lijek je u nama' Prijatelji zaklade Prijatelji zaklade Blog Zaklade Ana Rukavina

Ime i logotip Zaklade Ana Rukavina - zaštićeni su na temelju rješenja Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo, klasa: UP/I-381-04/07-010/1082, ur. broj: 559-04/2-08.-012/J.H. od 15. travnja 2008. godine. Korištenje imena i logotipa Zaklade dopušteno je isključivo uz prethodno pisano odobrenje nadležnih tijela Zaklade. Protiv svake osobe koja se bez odobrenja Zaklade koristi njenim imenom i znakom, Zaklada će poduzeti odgovarajuće pravne radnje.

Stalni prikupljatelj humanitarne pomoći

Novosti

Nagrada 'Zagrepčanka godine'

ZAGREB, 8. ožujka 2007. (Hina) - Svečanom sjednicom zagrebačke Gradske skupštine i Poglavarstva danas je obilježen Međunarodni dan žena, 8. ožujka, a u tom je povodu posmrtno dodijeljena i nagrada "Zagrepčanka godine" novinarki Ani Rukavini-Erceg.

"Prvi put dodjeljujemo javno priznanje grada Zagreba za "Zagrepčanku godine", rekla je Tatjana Holjevac, predsjednica Gradske skupštine, naglasivši kako je Ana Rukavina-Erceg to zaslužila svojom odvažnošću i razboritošću jer je pokazala da je moguće okupiti ljude za zajedničko dobro u trenutcima kad se to mnogima čini nemogućim.

Pismo Ane Rukavine-Erceg "Želim život" pročitala je glumica Anja Šovagović-Despot.

"U svom pismu koje buja životnim optimizmom, unatoč teškom trenutku - u blizini crte koja dijeli život od smrti - ona otkriva mogućnost koja izvire iz onoga što ljudi, zbog raznih razloga, ne pokazuju često, a to je sposobnost razumijevanja i suosjećanja za nevolje drugih ljudi. Njezin apel je uspio", rekla je Holjevac.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ustvrdio je da je zahvaljujući Ani Rukavini-Erceg, koja je u studenom prošle godine umrla od leukemije, utemeljena zaklada po njezinu imenu za pomoć bolesnima od leukemije i limfoma, a registar mogućih darovatelja koštane srži sa 150 upisanih u početku 2006. narastao je na 13.000.

"Ponosan sam što je Ana bila stanovnica Zagreba", rekao je Bandić i izrazio nadu da će joj posmrtno biti dodijeljena i Nagrada grada Zagreba.

Mama Ane Rukavine, Marija, primajući nagradu "Zagrepčanka godine" za svoju kćer iz ruku Milana Bandića i Tatjane Holjevac, zahvalila je svima u ime obitelji i Zaklade "Ana Rukavina": gradskim vlastima, donorima i svim građanima.

"Postoje mnoge drage, dobre žene koje su zaslužile tu nagradu, ali niste pogriješili dajući nagradu Ani", rekla je Marija Rukavina te navela da je hrvatski registar darovatelja koštane srži postao prepoznatljiv ne samo u Hrvatskoj nego i u svijetu. Dodala je kako njezina Ana, premda nije imala djece, ima najveću obitelj, 13.540 darovatelja.

Milan Bandić i Tatjana Holjevac svim su Zagrepčankama čestitali 8. ožujka, Dan žena, koji je međunarodni status dobio 1975. u Ujedinjenim narodima.

HINA

RSS novosti

Novosti

82. transplantacija iz Hrvatskog registra!15. veljača 2018.

Dragi naši, iz Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica primili smo vijest da je u siječnju provedena transplantacija krvotvornih matičnih stanica za pacijenta u inozemstvu. opširnije »

Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti15. veljača 2018.

Dragi naši, danas se obilježava Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti kojim se želi podići svijest o djeci oboljeloj od malignih bolesti te izraziti podršku oboljeloj djeci i adolescentima kao i njihovim obiteljima. opširnije »

11 godina Zaklade Ana Rukavina14. veljača 2018.

Dragi naši, prije nešto više od jedanaest godina, na jednom pismu, i na jednoj jednostavnoj, ali iskrenoj i velikoj želji – želji za životom, proizašla je ideja i vizija koju Zaklada slijedi već jedanaest godina, a na Valentinovo 2007. godine i službeno smo započeli svoj rad. opširnije »

ostale novosti

Izdvajamo

058747 053824
Kako mogu pomoæi Kako mogu pomoæi

Medijski partner
Nova TV

Komunikacijski partner
Madison Consulting

Kreativni partner
GREY Zagreb

Radijsku reklamu omogućuju nam
Antena Zagreb Narodni radio

Do svakog mjesta u Hrvatskoj stižemo zahvaljujući

Autokuća-Štarkelj d.o.o.

Zaštita ureda Zaklade Ana Rukavina
Klemm Security
Pichler
ProAkustik Security

Medijske objave za nas prati
PressCut

Tisak info materijala
Maximativa

Dizajn i produkcija web stranice
Dobbin