Novi život za novi život!

Darujte krv iz pupkovine
jer može nekome spasiti život!

U svijetu postoji velik broj bolesnika koji trebaju transplantaciju krvotvornih matičnih stanica, a ne mogu naći podudarnog darivatelja. Krv iz pupkovine pohranjena u Banci krvi iz pupkovine "Ana Rukavina" povećava mogućnost pronalaženja transplantata kojim se može spasiti život oboljelima.

opširnije »
Sakrij
Transfuzijski centri Knjiga Indijanac Komanč
Projekt 'Lijek je u nama' Prijatelji zaklade Prijatelji zaklade Blog Zaklade Ana Rukavina

Ime i logotip Zaklade Ana Rukavina - zaštićeni su na temelju rješenja Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo, klasa: UP/I-381-04/07-010/1082, ur. broj: 559-04/2-08.-012/J.H. od 15. travnja 2008. godine. Korištenje imena i logotipa Zaklade dopušteno je isključivo uz prethodno pisano odobrenje nadležnih tijela Zaklade. Protiv svake osobe koja se bez odobrenja Zaklade koristi njenim imenom i znakom, Zaklada će poduzeti odgovarajuće pravne radnje.

Stalni prikupljatelj humanitarne pomoći

Novosti

Treća press konferencija Zaklade Ana Rukavina

Hrvatska narodna kazališta zajedno za Zakladu Ana Rukavina

Zajedničkom akcijom Hrvatska narodna kazališta u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Varaždinu i Osijeku priključili su se humanitarnoj akciji Zaklade Ana Rukavina, kojom se želi proširiti Registar dobrovoljnih darivatelja koštane srži te osnovati Banka umbilikalne krvi. U srijedu, 21. veljače 2007., u navedenim gradovima izvest će se najaktualnije predstave, a sav prihod od ulaznica uplatit će se na račun Zaklade Rukavina.

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu izvest će se balet «Trnoružica», s početkom u 19:30 sati. U isto vrijeme u varaždinskom HNK-u odigravat će se vodvilj «Buba u uhu». Splitski HNK će izvesti dvije predstave: u 19 sati dramu “Francuzica” te u 21 sat dramu “Billie Holiday”. HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci akciji će se priključiti predstavom “Kazimir i Karolina” , koja će se izvesti u 19:30 sati, dok osječki HNK priprema u 19:00 sati najnoviju hit-predstavu “Žamor oko scene (Kaos iza kulisa)”.

U prostorijama HNK u Zagrebu održana je i akcija dobrovoljnog darivanja krvi za tipizaciju. Akciji se odazvao velik broj glumaca i zaposlenika HNK Zagreb, koji su postali potencijalni darivatelji koštane srži.

Intendantica zagrebačkog HNK, Dr. Ana Lederer, ovom prilikom izjavila je: “Iznimno smo zadovoljni jer smo se priključili ovoj hvalevrijednoj akciji, a osobito sam ponosna na zaposlenike HNK koji su se upisali u Registar koštane srži.”

Zaklada Ana Rukavina tijekom proteklih mjeseci organizirala je niz uspješnih akcija , kojima se odazvao veliki broj ljudi dobre volje. Tako se broj potencijalnih darivatelja upisanih u prvi hrvatski Registar dobrovoljnih darivatelja koštane srži popeo sa 150 na 9826.

“Zaklada Ana Rukavina ulaže velike napore kako bi javnosti ukazala na važnost proširenja Registra dobrovoljnih darivatelja koštane srži. Čvrsto vjerujemo kako ćemo do kraja godine u Registar upisati 10.000 potencijalnih darivatelja i time povećati mogućnost pronalaženja srodnog donora. Od srca se zahvaljujem svim Hrvatskim narodnim kazalištima koja su pokazala dobru volju i odrekla se prihoda od predstava kako bi pripomogli radu Zaklade i ostvarenja njenog plemenitog cilja”, poručio je Tome Lučić, predsjednik Udruge leukemija i limfomi, u ime Zaklade.

Iz Zaklade pozivaju građane da u srijedu posjete Hrvatska narodna kazališta u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Varaždinu i Osijeku, te kupnjom ulaznice potpomognu rad Zaklade Ana Rukavina.

Pressica se održala u foajeu (I kat) HNK, 19. veljače 2007. u 12 sati.
Kao i uvijek, Anini kolege odazvali su se u velikom broju!
Novinarima su se kratko obratili Marija Rukavina, Tome Lučić i predstavnici svih hrvatskih nacionalnih kazališnih kuća (HNK).
Ujedno je za vrijeme i poslije pressice održana akcija vađenja uzoraka krvi djelatnicima HNK Zagreb.

RSS novosti

Novosti

82. transplantacija iz Hrvatskog registra!15. veljača 2018.

Dragi naši, iz Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica primili smo vijest da je u siječnju provedena transplantacija krvotvornih matičnih stanica za pacijenta u inozemstvu. opširnije »

Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti15. veljača 2018.

Dragi naši, danas se obilježava Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti kojim se želi podići svijest o djeci oboljeloj od malignih bolesti te izraziti podršku oboljeloj djeci i adolescentima kao i njihovim obiteljima. opširnije »

11 godina Zaklade Ana Rukavina14. veljača 2018.

Dragi naši, prije nešto više od jedanaest godina, na jednom pismu, i na jednoj jednostavnoj, ali iskrenoj i velikoj želji – želji za životom, proizašla je ideja i vizija koju Zaklada slijedi već jedanaest godina, a na Valentinovo 2007. godine i službeno smo započeli svoj rad. opširnije »

ostale novosti

Izdvajamo

058747 053824
Kako mogu pomoæi Kako mogu pomoæi

Medijski partner
Nova TV

Komunikacijski partner
Madison Consulting

Kreativni partner
GREY Zagreb

Radijsku reklamu omogućuju nam
Antena Zagreb Narodni radio

Do svakog mjesta u Hrvatskoj stižemo zahvaljujući

Autokuća-Štarkelj d.o.o.

Zaštita ureda Zaklade Ana Rukavina
Klemm Security
Pichler
ProAkustik Security

Medijske objave za nas prati
PressCut

Tisak info materijala
Maximativa

Dizajn i produkcija web stranice
Dobbin