Novi život za novi život!

Darujte krv iz pupkovine
jer može nekome spasiti život!

U svijetu postoji velik broj bolesnika koji trebaju transplantaciju krvotvornih matičnih stanica, a ne mogu naći podudarnog darivatelja. Krv iz pupkovine pohranjena u Banci krvi iz pupkovine "Ana Rukavina" povećava mogućnost pronalaženja transplantata kojim se može spasiti život oboljelima.

opširnije »
Sakrij
Transfuzijski centri Knjiga Indijanac Komanč
Projekt 'Lijek je u nama' Prijatelji zaklade Prijatelji zaklade Blog Zaklade Ana Rukavina

Ime i logotip Zaklade Ana Rukavina - zaštićeni su na temelju rješenja Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo, klasa: UP/I-381-04/07-010/1082, ur. broj: 559-04/2-08.-012/J.H. od 15. travnja 2008. godine. Korištenje imena i logotipa Zaklade dopušteno je isključivo uz prethodno pisano odobrenje nadležnih tijela Zaklade. Protiv svake osobe koja se bez odobrenja Zaklade koristi njenim imenom i znakom, Zaklada će poduzeti odgovarajuće pravne radnje.

Stalni prikupljatelj humanitarne pomoći

Novosti

Humanitarna utrka 'ŽELIM ŽIVOT!'

Humanitarna utrka u organizaciji Atletskog kluba Marathon 2006 na Bundeku

Naši dragi prijatelji iz Atletskog kluba MARATHON 2006 25.ožujka 2007 organiziraju humanitarnu utrku 'ŽELIM ŽIVOT' sa početkom u 10:00 na zagrebačkom Bundeku.

Pridružite nam se, navijajte, prošetajte se sa obitelji.

Na lokaciji će biti organizirano dobrovoljno darivanje uzoraka za tipizaciju - ulazak u registar dobrovoljnih darivatelja koštane srži.

Utrka nema natjecateljski karakter, dužina trase je 1000 metara i svi su dobrodošli!

Ovako je o utrci izvijestio VJESNIK:

Do kraja ožujka u Registru 20 tisuća donora
Akcija »Želim život« velikim koracima grabi dalje, a u nedjelju su zbog nje Zagrepčani i tračali. U suradnji Zaklade Ana Rukavina, Hrvatskog atletskog saveza i Atletskog kluba »Marathon 2006« u nedjelju je na Bundeku održana humanitarna utrka građana. U maratonu je sudjelovalo 50-ak entuzijasta, a organizatori se nadaju da će ovo humanitarno druženje u prirodi u spomen na Anu Rukavinu i njenu akciju »Želim život«, postati tradicionalno.
»Bundek smo odabrali jer ima oblik kapi krvi, pa je to nekako simbolično za akciju« rekao je Dragan Mirosavljević, predsjednik kluba Marathon 2006. Svi sudionici, bilo trkači ili šetači, za svoj trud dobili su čaj i zahvalnicu, a njihova imena bit će objavljena na internet stranici www.marathon2006.hr.
Većina njih, nakon rekreacije, odlučila je dati i svoju krv za Registar dobrovoljnih darivatelja koštane srži. Tako je u nedjelju svoj doprinos akciji odlučila dati i mlada novinarka Jasminka Komar. U Registru je trenutno više od 19 tisuća darivatelja, a u Zakladi kažu kako je cilj do kraja mjeseca u Registar upisati 20 tisuća darivatelja. [P.K.]

RSS novosti

Novosti

Akcija upisa u Hrvatski registar u Bjelovaru17. travanj 2018.

Dragi naši, u petak, 20. travnja, od 14 do 16 sati u suradnji Zaklade Ana Rukavina i Veleučilišta u Bjelovaru u prostorijama Veleučilišta (Trg E. Kvaternika 4) u Bjelovaru održat će se akcija upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. opširnije »

Novi članovi Hrvatskog registra14. travanj 2018.

Dragi naši, na akciji održanoj jučer u Zagrebu u suradnji s Rotary klubom Zagreb Metropolitan u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica upisalo se 11 novih članova. opširnije »

Donacija Triatlon kluba Petrinja13. travanj 2018.

Dragi naši, ovim putem željeli bismo zahvaliti na plemenitoj donaciji Triatlon klubu Petrinja koji su 30. ožujka u Petrinji održali Memorijalnu utrku te se oprostili od prerano preminulog prijatelja Luke. opširnije »

ostale novosti

Izdvajamo

059601 053824
Kako mogu pomoæi Kako mogu pomoæi

Medijski partner
Nova TV

Komunikacijski partner
Madison Consulting

Kreativni partner
GREY Zagreb

Radijsku reklamu omogućuju nam
Antena Zagreb Narodni radio

Do svakog mjesta u Hrvatskoj stižemo zahvaljujući

Autokuća-Štarkelj d.o.o.

Zaštita ureda Zaklade Ana Rukavina
Klemm Security
Pichler
ProAkustik Security

Medijske objave za nas prati
PressCut

Tisak info materijala
Maximativa

Dizajn i produkcija web stranice
Dobbin