Novi život za novi život!

Darujte krv iz pupkovine
jer može nekome spasiti život!

U svijetu postoji velik broj bolesnika koji trebaju transplantaciju krvotvornih matičnih stanica, a ne mogu naći podudarnog darivatelja. Krv iz pupkovine pohranjena u Banci krvi iz pupkovine "Ana Rukavina" povećava mogućnost pronalaženja transplantata kojim se može spasiti život oboljelima.

opširnije »
Sakrij
Transfuzijski centri Knjiga Indijanac Komanč
Projekt 'Lijek je u nama' Prijatelji zaklade Prijatelji zaklade Blog Zaklade Ana Rukavina

Ime i logotip Zaklade Ana Rukavina - zaštićeni su na temelju rješenja Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo, klasa: UP/I-381-04/07-010/1082, ur. broj: 559-04/2-08.-012/J.H. od 15. travnja 2008. godine. Korištenje imena i logotipa Zaklade dopušteno je isključivo uz prethodno pisano odobrenje nadležnih tijela Zaklade. Protiv svake osobe koja se bez odobrenja Zaklade koristi njenim imenom i znakom, Zaklada će poduzeti odgovarajuće pravne radnje.

Stalni prikupljatelj humanitarne pomoći

Novosti

Četvrta press konferencija Zaklade Ana Rukavina

Zaklada Ana Rukavina: osnovana Banka umbilikalnih stanica!

Banka umbilikalnih stanica, koja je osnovana na inicijativu Zaklade Ana Rukavina, trebala bi biti otvorena na Anin rođendan 28. ožujka, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Umbilikalne stanice su matične stanice koje se nakon poroda prikupljaju iz pupkovine, a u slučaju oboljenja mogu transplantacijom zamijeniti oboljelu koštanu srž.

Pojašnjavajući proces prikupljanja stanica iz pupkovine, hematolog u Kliničkom bolničkom centru Zagreb dr. Mirando Mrsić rekao je da se to radi nakon nekompliciranog poroda jednostavnim postupkom koji ne šteti novorođenčetu i majci, te ne zahtijeva promjenu uobičajenog tijeka vođenja poroda.

Krv iz pupkovine jedan je od izvora matičnih stanica, a do sada se nakon poroda bacala, iako se iz nje mogu razviti sve vrste krvnih stanica, rekao je Mrsić.

Krv koja se će se uzimati pri porodu, kako je najavljeno, obrađivat će se i pohranjivati u Zavodu za kliničku transfuziologiju KBC-a Zagreb.

Kako je rečeno, postoje dva tipa Banaka matičnih stanica iz umbilikalne krvi. Prva je Obiteljska banka gdje je doza krvi iz pupkovine vlasništvo obitelji i ne koristi se za liječenje bolesnika izvan obitelji.

Drugi tip je Dobrovoljna banka, gdje obitelj dobrovoljno poklanja dozu krvi iz pupkovine za liječenje bolesnika izvan vlastite obitelji, a tako pohranjena doza umbilikalne krvi postaje dio Registra dobrovoljnih darivatelja.

Na konferenciji za novinare najavljena je i humanitarna utrka koja će se održati u nedjelju, 25. ožujka, na Bundeku, u povodu rođendana Ane Rukavine, novinarke koja je lani preminula od leukemije.

Izvor: HINA

Slike autora Bernarda Čovića

RSS novosti

Novosti

Zadrani se još jednom odazvali pozivu na akciju23. listopad 2017.

Dragi naši, na akciji održanoj u subotu, 21. listopada u suradnji s Podružnicom Hrvatske udruge leukemija i limfomi Zadar u prostorijama Kneževe palače u Zadru, Hrvatskom registru dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica pridružilo se 39 novih potencijalnih darivatelja. opširnije »

Akcija upisa u Hrvatski registar u Zaprešiću22. listopad 2017.

Dragi naši, u srijedu, 25. listopada, od 11 do 13 sati, u prostorijama Veleučilišta Baltazar Zaprešić (Ul. Vladimira Novaka 23) u Zaprešiću održat će se akcija upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. opširnije »

Akcija upisa u Hrvatski registar u Zadru19. listopad 2017.

Dragi naši, u subotu, 21. listopada, u suradnji Zaklade Ana Rukavine i Podružnice Hrvatske udruge leukemija i limfomi Zadar od 9,30 do 12,00 sati održat će se akcija upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. opširnije »

ostale novosti

Izdvajamo

055298 052824
Kako mogu pomoæi Kako mogu pomoæi

Medijski partner
Nova TV

Komunikacijski partner
Madison Consulting

Kreativni partner
GREY Zagreb

Radijsku reklamu omogućuju nam
Antena Zagreb Narodni radio

Do svakog mjesta u Hrvatskoj stižemo zahvaljujući

Autokuća-Štarkelj d.o.o.

Zaštita ureda Zaklade Ana Rukavina
Klemm Security
Pichler
ProAkustik Security

Medijske objave za nas prati
PressCut

Tisak info materijala
Maximativa

Dizajn i produkcija web stranice
Dobbin