Novi život za novi život!

Darujte krv iz pupkovine
jer može nekome spasiti život!

U svijetu postoji velik broj bolesnika koji trebaju transplantaciju krvotvornih matičnih stanica, a ne mogu naći podudarnog darivatelja. Krv iz pupkovine pohranjena u Banci krvi iz pupkovine "Ana Rukavina" povećava mogućnost pronalaženja transplantata kojim se može spasiti život oboljelima.

opširnije »
Sakrij
Transfuzijski centri Knjiga Indijanac Komanč
Projekt 'Lijek je u nama' Prijatelji zaklade Prijatelji zaklade Blog Zaklade Ana Rukavina

Ime i logotip Zaklade Ana Rukavina - zaštićeni su na temelju rješenja Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo, klasa: UP/I-381-04/07-010/1082, ur. broj: 559-04/2-08.-012/J.H. od 15. travnja 2008. godine. Korištenje imena i logotipa Zaklade dopušteno je isključivo uz prethodno pisano odobrenje nadležnih tijela Zaklade. Protiv svake osobe koja se bez odobrenja Zaklade koristi njenim imenom i znakom, Zaklada će poduzeti odgovarajuće pravne radnje.

Stalni prikupljatelj humanitarne pomoći

Novosti

Koncertom za život građani doprinijeli u spašavanju ljudskih života

Udruženim snagama Zaklade Ana Rukavina i Zagrebačke filharmonije održan je humanitarni „Koncert za život“ u sjećanje na Anu i maestra Vjekoslava Šuteja. Uz energične interpretacije nekih od najpoznatijih skladbi devetnaestog i dvadesetog stoljeća, klavirski duo Janjanin – Marshall omogućio je Zagrepčanima predivnu glazbenu večer u rasprodanoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

U koncertnom programu britanskog orguljaša, pijanista i dirigenta Waynea Marshalla i hrvatskog pijanista Mladena Janjanina uživao je i Predsjednik Republike Hrvatske prof.dr.sc. Ivo Josipović pod čijim se visokim pokroviteljstvom koncert i ove godine održao. Na koncertu na kojem se slavilo ono najdragocjenije – život, pridružio se i izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba i pokrovitelja koncerta, Tedi Lušetić, zamjenik pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, ministar rada i mirovinskog sustava prof.dr.sc. Mirando Mrsić, dr. med., izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Davor Bernardić te brojni drugi uvaženi gosti, prijatelji Zaklade i dragi ljudi koji su svojim dolaskom dodatno uveličali humanitarni karakter ovog koncerta.
Zaklada Ana Rukavina, uz pomoć organizatora ovog koncerta Zagrebačke filharmonije te uz medijsku podršku Nove TV, građane je željela podsjetiti kako svatko od nas u sebi nosi lijek kojim može spasiti živote teško oboljelih u Hrvatskoj i u svijetu. Stoga je i prihod prikupljen prodajom karata namijenjen daljnjem radu Zaklade Ana Rukavina te će se prikupljena sredstva koristiti za daljnje prikupljanje uzoraka za hrvatski Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica kako bi ga se učinilo što operativnijim i dostupnijim za pretragu, kao i za stručno usavršavanje mladih stručnjaka na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija.
Zaklada Ana Rukavina i Zagrebačka filharmonija ovogodišnjim Koncertom za život obilježili su prvih pet godina suradnje. Od klasičnog repertoara, preko rock pjesama u klasičnoj obradi i vokala Željka Bebeka, latino taktova kubanske pjevačice Olvido Ruiz Castellanos i Venecuelca Ricarda Luquea do ovogodišnje britansko-hrvatske suradnje, građanima je ova suradnja omogućila raspjevane glazbene večeri te je pomogla da se o misiji Zaklade Ana Rukavina čuje i izvan granica Hrvatske.
Neumornim radom Zaklade do sada je dana nada za spas 39 života. Zahvaljujući brojnim građanima Republike Hrvatske, s početnih 150 građana upisanih u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, taj je broj danas povećan na 43.546 potencijalnih darivatelja krotvornih matičnih stanica.

 

RSS novosti

Novosti

82. transplantacija iz Hrvatskog registra!15. veljača 2018.

Dragi naši, iz Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica primili smo vijest da je u siječnju provedena transplantacija krvotvornih matičnih stanica za pacijenta u inozemstvu. opširnije »

Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti15. veljača 2018.

Dragi naši, danas se obilježava Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti kojim se želi podići svijest o djeci oboljeloj od malignih bolesti te izraziti podršku oboljeloj djeci i adolescentima kao i njihovim obiteljima. opširnije »

11 godina Zaklade Ana Rukavina14. veljača 2018.

Dragi naši, prije nešto više od jedanaest godina, na jednom pismu, i na jednoj jednostavnoj, ali iskrenoj i velikoj želji – želji za životom, proizašla je ideja i vizija koju Zaklada slijedi već jedanaest godina, a na Valentinovo 2007. godine i službeno smo započeli svoj rad. opširnije »

ostale novosti

Izdvajamo

058747 053824
Kako mogu pomoæi Kako mogu pomoæi

Medijski partner
Nova TV

Komunikacijski partner
Madison Consulting

Kreativni partner
GREY Zagreb

Radijsku reklamu omogućuju nam
Antena Zagreb Narodni radio

Do svakog mjesta u Hrvatskoj stižemo zahvaljujući

Autokuća-Štarkelj d.o.o.

Zaštita ureda Zaklade Ana Rukavina
Klemm Security
Pichler
ProAkustik Security

Medijske objave za nas prati
PressCut

Tisak info materijala
Maximativa

Dizajn i produkcija web stranice
Dobbin