Novi život za novi život!

Darujte krv iz pupkovine
jer može nekome spasiti život!

U svijetu postoji velik broj bolesnika koji trebaju transplantaciju krvotvornih matičnih stanica, a ne mogu naći podudarnog darivatelja. Krv iz pupkovine pohranjena u Banci krvi iz pupkovine "Ana Rukavina" povećava mogućnost pronalaženja transplantata kojim se može spasiti život oboljelima.

opširnije »
Sakrij
Transfuzijski centri Knjiga Indijanac Komanč
Projekt 'Lijek je u nama' Prijatelji zaklade Prijatelji zaklade Blog Zaklade Ana Rukavina

Ime i logotip Zaklade Ana Rukavina - zaštićeni su na temelju rješenja Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo, klasa: UP/I-381-04/07-010/1082, ur. broj: 559-04/2-08.-012/J.H. od 15. travnja 2008. godine. Korištenje imena i logotipa Zaklade dopušteno je isključivo uz prethodno pisano odobrenje nadležnih tijela Zaklade. Protiv svake osobe koja se bez odobrenja Zaklade koristi njenim imenom i znakom, Zaklada će poduzeti odgovarajuće pravne radnje.

Stalni prikupljatelj humanitarne pomoći

Novosti

U Požegi se 92 potencijalnih darivatelja pridružilo Registru

U ponedjeljak, 12. svibnja, na akciji održanoj u Požegi u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica upisalo se 92 građana . Darivanjem krvi na akciji upisa koju smo organizirali na poziv gospođe Irene Jurković iz Gradske knjižnice i čitaonice, građani Požege su povećali šanse za život teško oboljelih.

Svi građani koji su sudjelovali na akciji upisa mogli su, na temelju iskustva Ankice Begić kojoj je život spasio američki Indijanac iz plemena Komanči, saznati i kako točno Zaklada djeluje. Ankica Begić je ovom prigodom predstavila svoju knjigu Indijanac Komanč – moj brat po krvi, dnevnik u kojem je opisano njezino liječenje i susret s njezinim darivateljem, a koji može poslužiti kao edukativno štivo svima koji se nađu u sličnoj situaciji te ju, ako već niste, možete preuzeti s naše web stranice: http://www.zaklada-ana-rukavina.hr/content/hr/aktivnosti_zaklade/knjiga_indijanac_komanc.aspx
Zahvaljujemo od srca gospođi Ireni Jurković na pozivu i ljubaznom osoblju Gradske knjižnice i čitaonice Požega na odlično organiziranoj akciji upisa u Registar i promociji knjige gospođe Begić.
Također, velika hvala svim mladim ljudima koji su se ovom prilikom upisali u Registar od kojih su većina bili maturanti požeških srednjih škola kojima usput želimo i puno sreće na državnoj maturi!

 

RSS novosti

Novosti

82. transplantacija iz Hrvatskog registra!15. veljača 2018.

Dragi naši, iz Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica primili smo vijest da je u siječnju provedena transplantacija krvotvornih matičnih stanica za pacijenta u inozemstvu. opširnije »

Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti15. veljača 2018.

Dragi naši, danas se obilježava Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti kojim se želi podići svijest o djeci oboljeloj od malignih bolesti te izraziti podršku oboljeloj djeci i adolescentima kao i njihovim obiteljima. opširnije »

11 godina Zaklade Ana Rukavina14. veljača 2018.

Dragi naši, prije nešto više od jedanaest godina, na jednom pismu, i na jednoj jednostavnoj, ali iskrenoj i velikoj želji – želji za životom, proizašla je ideja i vizija koju Zaklada slijedi već jedanaest godina, a na Valentinovo 2007. godine i službeno smo započeli svoj rad. opširnije »

ostale novosti

Izdvajamo

058747 053824
Kako mogu pomoæi Kako mogu pomoæi

Medijski partner
Nova TV

Komunikacijski partner
Madison Consulting

Kreativni partner
GREY Zagreb

Radijsku reklamu omogućuju nam
Antena Zagreb Narodni radio

Do svakog mjesta u Hrvatskoj stižemo zahvaljujući

Autokuća-Štarkelj d.o.o.

Zaštita ureda Zaklade Ana Rukavina
Klemm Security
Pichler
ProAkustik Security

Medijske objave za nas prati
PressCut

Tisak info materijala
Maximativa

Dizajn i produkcija web stranice
Dobbin