Novi život za novi život!

Darujte krv iz pupkovine
jer može nekome spasiti život!

U svijetu postoji velik broj bolesnika koji trebaju transplantaciju krvotvornih matičnih stanica, a ne mogu naći podudarnog darivatelja. Krv iz pupkovine pohranjena u Banci krvi iz pupkovine "Ana Rukavina" povećava mogućnost pronalaženja transplantata kojim se može spasiti život oboljelima.

opširnije »
Sakrij
Transfuzijski centri Knjiga Indijanac Komanč
Projekt 'Lijek je u nama' Prijatelji zaklade Prijatelji zaklade Blog Zaklade Ana Rukavina

Ime i logotip Zaklade Ana Rukavina - zaštićeni su na temelju rješenja Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo, klasa: UP/I-381-04/07-010/1082, ur. broj: 559-04/2-08.-012/J.H. od 15. travnja 2008. godine. Korištenje imena i logotipa Zaklade dopušteno je isključivo uz prethodno pisano odobrenje nadležnih tijela Zaklade. Protiv svake osobe koja se bez odobrenja Zaklade koristi njenim imenom i znakom, Zaklada će poduzeti odgovarajuće pravne radnje.

Stalni prikupljatelj humanitarne pomoći

Novosti

Obilježen Svjetski dan svjesnosti o limfomima

Povodom Svjetskog dana svjesnosti o limfomima koji se održava 15. rujna, Hrvatska udruga leukemija i limfomi organizirala je jučer događanja u šest hrvatskih gradova (Zagreb, Donji Miholjac, Rijeka, Slavonski Brod, Split i Varaždin) povezanih video vezom.

U Zagrebu je program održan u Novinarskom domu te su obilježavanju Svjetskog dana svjesnosti o limfomima prisustvovali vrhunski liječnici,hematolozi s KBC-a Zagreb (Rebro) kao i pacijenti, većinom oboljeli od non-Hodgkinovog limfoma.
Cilj programa bio je interakcijom liječnika i pacijenata doći do zaključaka koji su glavni problemi s kojima se pacijenti susreću u dugotrajnom i teškom liječenju.
Problemi oko kojih se oboljeli iz ovih šest gradova koji su bili uključeni u program slažu su nažalost administrativne prepreke pri nabavci potrebnih lijekova i terapije nužnih za liječenje te nedostatak psihološke odnosno psihijatrijske pomoći za oboljele kao i članove njihove obitelji.
Ipak, oboljeli koji su se liječili na KBC-u Zagreb (Rebro) ističu izvrsnost liječnika, njihov odnos prema pacijentima kao i dostupnost i toplu ljudsku komunikaciju kao nešto što im je puno značilo na njihovom putu ka izliječenju. Ponekad je to najvažnije u procesu izliječenja, topla ljudska riječ i utjeha.
Zahvaljujemo HULL-u na pozivu te se nadamo još pozitivnijim iskustvima samih oboljelih na idućem obilježavanju Svjetskog dana svjesnosti o limfomima te im od srca želimo sreću i snagu u borbi protiv ove teške bolesti.

RSS novosti

Novosti

82. transplantacija iz Hrvatskog registra!15. veljača 2018.

Dragi naši, iz Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica primili smo vijest da je u siječnju provedena transplantacija krvotvornih matičnih stanica za pacijenta u inozemstvu. opširnije »

Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti15. veljača 2018.

Dragi naši, danas se obilježava Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti kojim se želi podići svijest o djeci oboljeloj od malignih bolesti te izraziti podršku oboljeloj djeci i adolescentima kao i njihovim obiteljima. opširnije »

11 godina Zaklade Ana Rukavina14. veljača 2018.

Dragi naši, prije nešto više od jedanaest godina, na jednom pismu, i na jednoj jednostavnoj, ali iskrenoj i velikoj želji – želji za životom, proizašla je ideja i vizija koju Zaklada slijedi već jedanaest godina, a na Valentinovo 2007. godine i službeno smo započeli svoj rad. opširnije »

ostale novosti

Izdvajamo

058747 053824
Kako mogu pomoæi Kako mogu pomoæi

Medijski partner
Nova TV

Komunikacijski partner
Madison Consulting

Kreativni partner
GREY Zagreb

Radijsku reklamu omogućuju nam
Antena Zagreb Narodni radio

Do svakog mjesta u Hrvatskoj stižemo zahvaljujući

Autokuća-Štarkelj d.o.o.

Zaštita ureda Zaklade Ana Rukavina
Klemm Security
Pichler
ProAkustik Security

Medijske objave za nas prati
PressCut

Tisak info materijala
Maximativa

Dizajn i produkcija web stranice
Dobbin