Novi život za novi život!

Darujte krv iz pupkovine
jer može nekome spasiti život!

U svijetu postoji velik broj bolesnika koji trebaju transplantaciju krvotvornih matičnih stanica, a ne mogu naći podudarnog darivatelja. Krv iz pupkovine pohranjena u Banci krvi iz pupkovine "Ana Rukavina" povećava mogućnost pronalaženja transplantata kojim se može spasiti život oboljelima.

opširnije »
Sakrij
Transfuzijski centri Knjiga Indijanac Komanč
Projekt 'Lijek je u nama' Prijatelji zaklade Prijatelji zaklade Blog Zaklade Ana Rukavina

Ime i logotip Zaklade Ana Rukavina - zaštićeni su na temelju rješenja Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo, klasa: UP/I-381-04/07-010/1082, ur. broj: 559-04/2-08.-012/J.H. od 15. travnja 2008. godine. Korištenje imena i logotipa Zaklade dopušteno je isključivo uz prethodno pisano odobrenje nadležnih tijela Zaklade. Protiv svake osobe koja se bez odobrenja Zaklade koristi njenim imenom i znakom, Zaklada će poduzeti odgovarajuće pravne radnje.

Stalni prikupljatelj humanitarne pomoći

Novosti

Akcije upisa u Registar u Zagrebu i Pakracu

Dragi naši, sljedeći tjedan očekuju nas još dvije akcije upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Prva akcija održat će se u Zagrebu u sklopu Bundekfesta u utorak, 30. rujna od 16 do 18 sati, drugu akciju održat ćemo u Pakracu na Trgu dr. Franje Tuđmana u četvrtak, 02. listopada od 10 do 12 sati.

Akciju u Zagrebu organizirat ćemo uz pomoć Koncertne direkcije Zagreb koji su nam ljubazno omogućili održavanje akcije te osigurali šator na Bundekfestu sljedeći utorak od 16 do 18 sati.

U Pakrac idemo uz organizacijsku pomoć Palijativnog tima „LiPa“ i gospođe Ljerke Pavković. Akcija je potaknuta tužnom pričom objavljenoj na 034portal.hr-u (http://www.034portal.hr/clanak.php?id=14823&fb_action_ids=777892232275717&fb_action_types=og.likes) o 20-mjesečnoj Dori Perčin, oboljeloj od akutne mijelomonocitne leukemije te joj je za liječenje potrebna transplantacija matičnih stanica. Zahvaljujemo gospođi Ireni Jurković, našoj dragoj organizatorici akcije u Požegi 12. svibnja ove godine, što nam je skrenula pozornost na tešku situaciju u kojoj su se našli malena Dora i njena obitelj te se nadamo da se vidimo u što većem broju u Pakracu.


Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Registar i svojim upisom doprinijeti u spašavanju života oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti.


Dođite, upišite se u Registar da povećamo šanse za ozdravljenje svim oboljelima!

RSS novosti

Novosti

82. transplantacija iz Hrvatskog registra!15. veljača 2018.

Dragi naši, iz Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica primili smo vijest da je u siječnju provedena transplantacija krvotvornih matičnih stanica za pacijenta u inozemstvu. opširnije »

Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti15. veljača 2018.

Dragi naši, danas se obilježava Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti kojim se želi podići svijest o djeci oboljeloj od malignih bolesti te izraziti podršku oboljeloj djeci i adolescentima kao i njihovim obiteljima. opširnije »

11 godina Zaklade Ana Rukavina14. veljača 2018.

Dragi naši, prije nešto više od jedanaest godina, na jednom pismu, i na jednoj jednostavnoj, ali iskrenoj i velikoj želji – želji za životom, proizašla je ideja i vizija koju Zaklada slijedi već jedanaest godina, a na Valentinovo 2007. godine i službeno smo započeli svoj rad. opširnije »

ostale novosti

Izdvajamo

058747 053824
Kako mogu pomoæi Kako mogu pomoæi

Medijski partner
Nova TV

Komunikacijski partner
Madison Consulting

Kreativni partner
GREY Zagreb

Radijsku reklamu omogućuju nam
Antena Zagreb Narodni radio

Do svakog mjesta u Hrvatskoj stižemo zahvaljujući

Autokuća-Štarkelj d.o.o.

Zaštita ureda Zaklade Ana Rukavina
Klemm Security
Pichler
ProAkustik Security

Medijske objave za nas prati
PressCut

Tisak info materijala
Maximativa

Dizajn i produkcija web stranice
Dobbin