Novi život za novi život!

Darujte krv iz pupkovine
jer može nekome spasiti život!

U svijetu postoji velik broj bolesnika koji trebaju transplantaciju krvotvornih matičnih stanica, a ne mogu naći podudarnog darivatelja. Krv iz pupkovine pohranjena u Banci krvi iz pupkovine "Ana Rukavina" povećava mogućnost pronalaženja transplantata kojim se može spasiti život oboljelima.

opširnije »
Sakrij
Transfuzijski centri Knjiga Indijanac Komanč
Projekt 'Lijek je u nama' Prijatelji zaklade Prijatelji zaklade Blog Zaklade Ana Rukavina

Ime i logotip Zaklade Ana Rukavina - zaštićeni su na temelju rješenja Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo, klasa: UP/I-381-04/07-010/1082, ur. broj: 559-04/2-08.-012/J.H. od 15. travnja 2008. godine. Korištenje imena i logotipa Zaklade dopušteno je isključivo uz prethodno pisano odobrenje nadležnih tijela Zaklade. Protiv svake osobe koja se bez odobrenja Zaklade koristi njenim imenom i znakom, Zaklada će poduzeti odgovarajuće pravne radnje.

Stalni prikupljatelj humanitarne pomoći

O Zakladi Ana Rukavina

Ana Rukavina Erceg (1977-2006)

Ana je kao i svi mi imala mnogo raznih uloga u svome životu, voljela je svoj posao i sa radošću je koristila snagu pisane riječi da podijeli svoja razmišljanja sa javnošću i skrene pozornost javnosti na svima važna pitanja, ali nije voljela pričati o sebi.
 
Zbog toga ovdje sa vama dijelimo jedan dio priča iz njezinog pera i nekoliko priča o Ani od njenih prijatelja kroz koje ju možete upoznati.


0

Mirtina priča o Ani

Ana je uvijek bila za humor, po mogućnosti za crni ;-). Jako je voljela kino, filmove i kazalište.
Kad god sam htjela gledati neki film uvijek sam pitala nju za mišljenje i preporuku. Osim toga, Igor je imao videoteku, tako da je ona fakat znala filmova i filmova.  opširnije »


Tončijeva priča o Ani

Ana, nikad me još tako nije potresla ničija smrt, čak ni članova moje obitelji.
Ana, daješ mi snage živjeti punim srcem, svaki dan bit će spomenik tebi i tvojoj hrabrosti.
Ana, postala sam čovjek upoznavši vas.
 opširnije »


Marina priča o Ani

Ja nisam nikada upoznala Anu u fizičkom smislu, no to meni ne znači da ju ne poznajem. Dio Ane ostao je sa ljudima koji su ju voljeli i koje je ona voljela i živi jednakom silinom kroz njihova djela. Uključivši se u organizaciju koncerta dan poslije aukcije fotografija upoznala sam prekrasne ljude koji su odlučili ostvariti Aninu želju.  opširnije »


Marijanina priča o Ani

Draga, sve je ovo prolazno, jedino što ću pamtiti je to koliko sam željela klopu ispod peke. Stvarno, to je jedino na što mislim u zadnje vrijeme u bolnici i valjda zato tako dobro „guram“, rekla je Ana, neposredno nakon kemoterapije, koju je primala nakon što je sredinom 2005. prvi puta završila u bolnici i saznala ružnu dijagnozu.  opširnije »


Natašina priča o Ani

Ana je voljela sport, od rukometa, skijanja do ultimate fight-a. Uz supruga strastvenog ljubitelja sporta i hodajuće ensciklopedije, pratila je sportska natjecanja naših sportaša i gotovo uvijek se rasplakala kada bi Janica ili Ivanišević pobijedili. Sportski duh pratio ju je i tijekom borbe sa "tetom" leukemijom.  opširnije »

     
RSS novosti

Novosti

Akcija upisa u Hrvatski registar u Bjelovaru17. travanj 2018.

Dragi naši, u petak, 20. travnja, od 14 do 16 sati u suradnji Zaklade Ana Rukavina i Veleučilišta u Bjelovaru u prostorijama Veleučilišta (Trg E. Kvaternika 4) u Bjelovaru održat će se akcija upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. opširnije »

Novi članovi Hrvatskog registra14. travanj 2018.

Dragi naši, na akciji održanoj jučer u Zagrebu u suradnji s Rotary klubom Zagreb Metropolitan u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica upisalo se 11 novih članova. opširnije »

Donacija Triatlon kluba Petrinja13. travanj 2018.

Dragi naši, ovim putem željeli bismo zahvaliti na plemenitoj donaciji Triatlon klubu Petrinja koji su 30. ožujka u Petrinji održali Memorijalnu utrku te se oprostili od prerano preminulog prijatelja Luke. opširnije »

ostale novosti

Izdvajamo

059601 053824
Kako mogu pomoæi Kako mogu pomoæi

Medijski partner
Nova TV

Komunikacijski partner
Madison Consulting

Kreativni partner
GREY Zagreb

Radijsku reklamu omogućuju nam
Antena Zagreb Narodni radio

Do svakog mjesta u Hrvatskoj stižemo zahvaljujući

Autokuća-Štarkelj d.o.o.

Zaštita ureda Zaklade Ana Rukavina
Klemm Security
Pichler
ProAkustik Security

Medijske objave za nas prati
PressCut

Tisak info materijala
Maximativa

Dizajn i produkcija web stranice
Dobbin