Novi život za novi život!

Darujte krv iz pupkovine
jer može nekome spasiti život!

U svijetu postoji velik broj bolesnika koji trebaju transplantaciju krvotvornih matičnih stanica, a ne mogu naći podudarnog darivatelja. Krv iz pupkovine pohranjena u Banci krvi iz pupkovine "Ana Rukavina" povećava mogućnost pronalaženja transplantata kojim se može spasiti život oboljelima.

opširnije »
Sakrij
Transfuzijski centri Knjiga Indijanac Komanč
Projekt 'Lijek je u nama' Prijatelji zaklade Prijatelji zaklade Blog Zaklade Ana Rukavina

Ime i logotip Zaklade Ana Rukavina - zaštićeni su na temelju rješenja Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo, klasa: UP/I-381-04/07-010/1082, ur. broj: 559-04/2-08.-012/J.H. od 15. travnja 2008. godine. Korištenje imena i logotipa Zaklade dopušteno je isključivo uz prethodno pisano odobrenje nadležnih tijela Zaklade. Protiv svake osobe koja se bez odobrenja Zaklade koristi njenim imenom i znakom, Zaklada će poduzeti odgovarajuće pravne radnje.

Stalni prikupljatelj humanitarne pomoći

O Zakladi Ana Rukavina

Osnivači Zaklade Ana Rukavina

Anina obitelj

Gospođa Marija Rukavina, Anina majka i gospođa Gordana Leto, Anina sestra.

Vjesnik, tada najutjecajniji hrvatski politički dnevnik, sa sjedištem u Zagrebu. Na dan Anine smrti (26. studenoga 2006.) izašao je Vjesnikov broj 21.083, što dovoljno govori o njegovoj bogatoj tradiciji. Prvi broj Vjesnika izašao je, naime, još 24. lipnja 1940. godine. Tada se zvao Politički vjesnik, a u ilegali ga je, kao mjesečnik, pokrenula Komunistička partija Hrvatske. Od 12. svibnja 1945. godine Vjesnik počinje izlaziti kao dnevnik.

Unatoč čvrstoj vezanosti uz vladajući komunistički režim, Vjesnik je u sljedećim desetljećima bilježio brojne uspjehe, pa pritom svakako valja istaknuti da su iz Vjesnikove novinske kuće, osim niza uglednih novinara, proizašli i deseci najpopularnijih časopisa i revija, od kojih je najpoznatiji Vjesnik u srijedu (VUS).

Najveće uspjehe list je imao uoči "Hrvatskog proljeća". Padom komunizma i dolaskom demokracije, Vjesnik je dobio oštru konkurenciju, pa se u burnim ratnim i poratnim godinama, raspala cijela izdavačka kuća NIŠPRO Vjesnik. Godine 1999. Vjesnik se s Hrvatskom tiskarom spojio u tvrtku Vjesnik d.d. te su tako egzistirali sve do 2006. kad Vjesnik d.d. osniva tvrtku kćer po imenu Vjesnik Naklada d.o.o. Nova tvrtka, koja zapošljava oko 140 djelatnika, danas izdaje dnevni list istoga imena - Vjesnik.


Udruga djeluje s ciljem pomaganja bolesnika oboljelih od hematoloških bolesti, razvoja novih istraživačkih programa i metoda liječenja, te u tu svrhu poduzima slijedeće aktivnosti:

  • Organizira liječenje bolesnika koji boluju od leukemije, limfoma i srodnih bolesti.
  • Prikuplja donacije, te razvija i sprovodi programe pomoći bolesnicima koji boluju od leukemije, limfoma i srodnih bolesti.
  • Potiče nove metode liječenja, te organizira stručnu i financijsku pomoć za te programe.
  • Podupire programe pomoći bolesnicima i njihovim obiteljima.
  • Podupire istraživački rad na području etiologije, terapije i liječenja leukemije, limfoma i srodnih hematoloških bolesti.
  • Razvija programe nesrodne transplantacije koštane srži u Republici Hrvatskoj.
  • Organizira seminare i savjetovanja, te distribuira informacije s tih skupova zdravstvenim i znanstvenim ustanovama.
RSS novosti

Novosti

Donacija ekipe Projekta TAKE It Easy i Udruge P.A.R.K. iz Šibenika17. listopad 2017.

Dragi naši, 7. listopada u primoštenskom klubu Aurora održan je koncert s humanitarnom notom. Ekipa Projekta TAKE It Easy i Udruga P.A.R.K. iz Šibenika organizirali su koncert te su prihod od ulaznica uplatili na račun Zaklade Ana Rukavina. opširnije »

19 novih potencijalnih darivatelja na akciji u tvrtki Takeda Pharmaceuticals Croatia d.o.o.11. listopad 2017.

Dragi naši, na akciji upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u tvrtki Takeda Pharmaceuticals Croatia d.o.o. u Zagrebu, 19 potencijalnih darivatelja upisalo se u Hrvatski registar DDKMS. opširnije »

22 nova darivatelja u Kozari Boku29. rujan 2017.

Dragi naši, potreba za transplantacijom koštne srži šestero djece predškolske dobi potaknula je građane gradskog naselja Kozari Bok da se uključe u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. opširnije »

ostale novosti

Izdvajamo

055216 052824
Kako mogu pomoæi Kako mogu pomoæi

Medijski partner
Nova TV

Komunikacijski partner
Madison Consulting

Kreativni partner
GREY Zagreb

Radijsku reklamu omogućuju nam
Antena Zagreb Narodni radio

Do svakog mjesta u Hrvatskoj stižemo zahvaljujući

Autokuća-Štarkelj d.o.o.

Zaštita ureda Zaklade Ana Rukavina
Klemm Security
Pichler
ProAkustik Security

Medijske objave za nas prati
PressCut

Tisak info materijala
Maximativa

Dizajn i produkcija web stranice
Dobbin