Ana Rukavina Erceg (1977-2006)

Ana je kao i svi mi imala mnogo raznih uloga u svome životu, voljela je svoj posao i sa radošću je koristila snagu pisane riječi da podijeli svoja razmišljanja sa javnošću i skrene pozornost javnosti na svima važna pitanja, ali nije voljela pričati o sebi.

Zbog toga ovdje sa vama dijelimo jedan dio priča iz njezinog pera i nekoliko priča o Ani od njenih prijatelja kroz koje ju možete upoznati.

Mirtin citat

Ako ima nešto dobro u svemu što se dogodilo, onda je to činjenica da svi znamo kako je život krhak, što je u životu važno, a što nije, koliko je važna ljubav i obitelj - a koliko je nevažno ostaviti pola živaca na poslu zbog problema koji danas jesu, a sutra nisu.

Mirta

Tončijev citat

Suočena s bolešću, nisi mijenjala životnu politiku, već si nastavila govoriti istinu. Možda si fizički i izgubila bitku, no dobila si rat. Napisavši pismo, postala si svojevrstan glasnogovornik bolesnih. U doba kad se novinarima vjeruje malo ili nimalo, svojim si riječima osvojila sve koji su ih pročitali.

Tonči

Marin citat

Mi smo svi tu da pričamo Aninu priču i da pomognemo da oboljeli od hematoloških bolesti dobiju priliku imati duge i sretne priče za svoje unuke. Svaki novi darivatelj novo je prekrasno poznanstvo i trenutak druženja sa Anom, Andrejom, Lukom… i mnogim drugim dragim nam osobama koje više nisu ovdje sa nama.

Mara

Marijanin citat

Nikad joj nisam stigla reći koliko su mi značile njene "jutarnje" poruke i osjećaj da je s nama, bolesna i izmučena, ali spremna poučiti nas kako se i u takvim situacijama davati drugima. Nisam joj stigla reći da sam zbog nje naučila koliko je transplantacija koštane srži oboljelima potrebna i koliko je njena ideja velika.

Marijana

Natašin citat

Jako je voljela stare ljude, nekako je imala posebnu ljubav prema njima. Uvijek bi se raznježila kada bi vidjela dvoje starčeka kako se šetaju držeći se za ruke.

Nataša

Dr. Vibor Milunović

Natječaji za stručno usavršavanje u inozemstvu predstavljaju pohvalnu aktivnost Zaklade jer ne postoji sustavno usavršavanje unutar zdravstvenog sustava za mlade hematologe. Osiguravši sredstva, Zaklada pruža kontinuiranu mogućnost mladim liječnicima za edukaciju u inozemstvu i time otvara neslućene mogućnosti liječnicima za profesionalni napredak.

Dr. Vibor Milunović

Dr. Ana Zelić Kerep

Odlazak u SAD bio je neostvariv san bez potpore Zaklade Ana Rukavina. Zaklada je prepoznala važnost ulaganja u mlade liječnike i ja sam bila jedna od sretnih koji su dobili tu priliku.

Dr. Ana Zelić Kerep

Dr. Nevenka Cigrovski

Sredstva koja Zaklada Ana Rukavina dodjeljuje za stručno usavršavanje u inozemstvu istinska su ulaganje u budućnost hrvatskog zdravstva. Te su edukacije izvrsna prilika za naše mlade liječnike, ali i veliki doprinos za budućnost cjelokupnog hrvatskog zdravstvenog sustava.

Dr. Nevenka Cigrovski

Dr.sc. Zinaida Perić

Stručno je usavršavanje apsolutna potreba pa čak i nužnost u području kao što je to hematologija, osobito u metodama koje se tako brzo razvijaju kao transplantacija koštane srži. U Hrvatskoj ranije nije postojala slična organizacija, te je Zaklada Ana Rukavina mladim hematolozima apsolutno pružila jedinstvenu priliku za stjecanje novih znanja te tako poboljšala skrb za hematološke bolesnike.

Dr.sc. Zinaida Perić

Dr. Barbara Dreta

Smatram da su ovi oblici edukacije najznačajniji načini uspostavljanja dugotrajne edukacije, koja će ostaviti trajan trag u načinu razmatranja mogućih pristupa u liječenju pacijenta te provedbe istih.

Dr. Barbara Dreta

Dr. Alen Ostojić

Natječaji Zaklade daju veliki doprinos osobnom profesionalnom razvoju stipendista, sredine u kojoj rade i dobrobiti pacijenata koje liječe – dakle doprinos od velikog značenja za sredinu u kojoj živimo.

Dr. Alen Ostojić