Stručno usavršavanje

2014. godine, vodeći se novim ciljevima i željom da oboljelima osigura što kvalitetniju liječničku skrb u domovini, Zaklada Ana Rukavina je objavila prvi Javni natječaj za dodjelu sredstava za stručno usavršavanje jednog liječnika na Georgetown Universityju u Washingtonu na kojem je izabran dr. Vibor Milunović koji se nakon jednogodišnjeg stručnog usavršavanja u rujnu 2016. godine vratio u Hrvatsku u svoju matičnu kuću, KB Merkur. Iznos u visini 572.457,68 kn osigurala je Zaklada Ana Rukavina.

2016. godine raspisan je drugi Javni natječaj te je nakon pristiglih prijava izabrana dr. Ana Zelić Kerep, specijalizantica hematologije iz KBC Zagreb, koja se, osim prosjekom ocjena i objavljenim publikacijama, istaknula svojom željom za učenjem te pristupom budućim izazovima. Dr. Ana Zelić Kerep, specijalizantica hematologije zaposlena na KBC-u Zagreb druga je kandidatkinja koja je u Washingtonuna stručnom usavršavanju vrijednom 456.053,89 kn stekla neprocjenjiva znanja kako bi pomogla oboljelima u svojoj domovini.

2017. godine u travanju je raspisan treći Javni natječaj te je nakon pristiglih prijava odabrana dr. Nevenka Cigrovski, specijalizantica pedijatrije iz Kliničkog bolničkog centra Zagreb koja koja je 3 mjeseca provela u Wilhelmina children’s hospital, Utrecht, Nizozemska, a 3 mjeseca u The Great North Children’s Hospital, Newcastle upon Tyne, Ujedinjeno Kraljevstvo. Dr. Cigrovski usavršavala se u području transplantacije matičnim stanicama u djece oboljele od metaboličkih bolesti i imunodeficijencije. Za stručno usavršavanje dr. Cigrovski Zaklada Ana Rukavina osigurala je 136.613,48 kn.

2017. godine u studenom, kako bi nastavila novim smjerom stručnog usavršavanja mladih liječnika u Republici Hrvatskoj, Zaklada Ana Rukavina je odlučila podržati i mladu liječnicu, dr.sc. Zinaidu Perić kojoj smo financirali dvomjesečno stručno usavršavanje u iznosu 33.009,30 kn u području alogenične transplantacije matičnim stanicama u Sveučilišnoj bolnici St. Antoine u Parizu te sada nova znanja primjenjuje na KBC-u Zagreb.

2018. godine je raspisan četvrti Javni natječaj za dodjelu sredstava za stručno usavršavanje jednog liječnika specijalizanta/specijalista interne hematologije i drugih srodnih specijalizacija u suradnji s Georgetown Universityjem u Washington D.C., SAD u trajanju od 12 mjeseci. Dr. Barbara Dreta, specijalizantica hematologije zaposlena na KBC-u Zagreb izabrana je na natječaju te će imati priliku steći neprocjenjivo znanje i iskustvo na Georgetown Univesitiyju kako bi pomogla oboljelima u Republici Hrvatskoj. Stručno usavršavanje dr. Drete vrijedno je 401.165,22 kn.

2019. godine raspisan je peti Javni natječaj za dodjelu sredstava za stručno usavršavanje jednog liječnika specijalista interne hematologije u zdravstvenoj ustanovi Nacionalni institut za rak (NCI), Nacionalni institut za zdravlje (NHI), u Bethesdi, država Maryland, SAD u trajanju od dvanaest (12) mjeseci u vrijednosti 355.090,39 kn. Dr. Alen Ostojić, specijalist hemtologije zaposlen na KBC-u Zagreb izabran je na natječaju te će se prilikom stručnog usavršavanja usmjeriti na sudjelovanje u novom trans-NIH programu istraživanja mijeloidnih leukemija.

Do danas je za stručna usavršavanja na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija Zaklada Ana Rukavina osigurala 382.910,21€.

Naša želja i cilj je da naša Zaklada Ana Rukavina postane mali hrvatski Alfred Nobel!