Foto: Ratko Mavar

11 godina Zaklade Ana Rukavina

Dragi naši, prije nešto više od jedanaest godina, na jednom pismu, i na jednoj jednostavnoj, ali iskrenoj i velikoj želji – želji za životom, proizašla je ideja i vizija koju Zaklada slijedi već jedanaest godina, a na Valentinovo 2007. godine i službeno smo započeli svoj rad.

Željom za životom, ali i za životom svih koji su se našli u sličnoj, teškoj i neizvjesnoj situaciji, Ana je poslala poruku koja je postala naša misija.
Do početka rada Zaklade, Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, brojao je skromnih 150 članova, većinom članova obitelji oboljelih.

Danas je taj broj, velikim trudom Zaklade, ali i svih Vas, porastao na gotovo 59.000 potencijalnih darivatelja, a ono na što smo osobito ponosni je da su od početka rada Zaklade 82 osobe dobile priliku za život zahvaljujući darivateljima iz Hrvatskog registra.

Na Anin rođendan, 28. ožujka 2007. godine, Zaklada je pomogla u osnivanju prve javne Banke krvi iz pupkovine Ana Rukavina pri KBC-u Zagreb te je do sada više od 13 tisuća mladih majki plemenitom činom odlučilo darovati matične stanice krvi iz pupkovine.

Vodeći se novim ciljevima i željom da oboljelima osiguramo što kvalitetniju liječničku skrb u domovini, Zaklada Ana Rukavina objavila je u srpnju 2014. prvi javni natječaj za dodjelu sredstava za stručno usavršavanje liječnika na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija te su do sada četiri mlada liječnika dobila priliku usavršavati se na najboljim svjetskim i europskim klinikama.

Hvala Vam što ste uz nas sve ove godine, hvala svima koji su na bilo koji način pomogli rad Zaklade, a najveća hvala svima Vama koji upisom u Hrvatski registar i darivanjem matičnih stanica krvi iz pupkovine pomažete oboljelima povećavajući im priliku za ozdravljenje.

Foto: Ratko Mavar

Posted in Novosti.