11 novoupisanih potencijalnih darivatelja na Bundekfestu

U utorak, 30. rujna, Zaklada Ana Rukavina je u Zagrebu u sklopu Bundekfesta održala akciju upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Svi posjetitelji Bundekfesta, koji su se odazvali akciji i upisali u Registar, doprinose u spašavanju teško oboljelih u Hrvatskoj i inozemstvu.

Zaklada je ovu akciju organizirala uz pomoć Koncertne direkcije Zagreb koji su omogućili održavanje akcije te osigurali šator te im se ovim putem od srca zahvaljujemo na pomoći.

Podsjećamo i na sutrašnju, 02. listopada, akciju upisa u Registar u Pakracu na Trgu dr. Franje Tuđmana od 10 do 12 sati. Akciju organiziramo uz pomoć „Palijativnog tima LiPa“ i gospođe Ljerke Pavković koji su se javili za pomoć u organizaciji akcije potaknuti pričom o maloj Dori Perčin oboljeloj od akutne mijelomonocitne leukemije kojoj je potrebna transplantacija koštane srži te se nadamo da će uskoro pronaći podudarnog darivatelja.

Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Registar i svojim upisom doprinijeti u spašavanju života oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti.

Dođite, upišite se u Registar da povećamo šanse za ozdravljenje svim oboljelima!

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti.