Foto: Ratko Mavar

12 godina Zaklade Ana Rukavina

Dragi naši, prije nešto više od dvanaest godina, na jednom pismu, i na jednoj jednostavnoj, ali iskrenoj i velikoj želji – želji za životom, proizašla je ideja i vizija koju Zaklada slijedi već dvanaest godina, a na Valentinovo 2007. godine i službeno smo započeli svoj rad.

Željom za životom, ali i za životom svih koji su se našli u sličnoj, teškoj i neizvjesnoj situaciji, Ana je poslala poruku koja je postala naša misija.

Od 2006. godine, zahvaljujući svima vama koji se svakodnevno upisujete, povećali smo broj upisanih u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica sa skromnih 150 darivatelja na više od 61 tisuću upisanih potencijalnih darivatelja. Zahvaljujući velikoj želji i viziji naše Ane i nesebičnih ljudi koji su odlučili dati djelić sebe kako bi pomogli onima kojima je to najpotrebnije, 98 oboljelih osoba dobilo je novu priliku za život.

Na Anin rođendan, 28. ožujka 2007. godine, Zaklada je pomogla u osnivanju prve javne Banke krvi iz pupkovine Ana Rukavina pri KBC-u Zagreb te se do sada više od 15 tisuća obitelji odlučilo darovati matične stanice kako bi pomogli oboljelim osobama.

Vodeći se novim ciljevima i željom da oboljelima osiguramo što kvalitetniju liječničku skrb u domovini, Zaklada Ana Rukavina objavila je u srpnju 2014. prvi javni natječaj za dodjelu sredstava za stručno usavršavanje liječnika na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija te je do danas petero mladih liječnika dobilo priliku usavršavati se na najboljim svjetskim i europskim klinikama.

Hvala vam što ste uz nas sve ove godine, hvala svima koji su na bilo koji način pomogli rad Zaklade, a najveća hvala svima vama koji upisom u Hrvatski registar i darivanjem matičnih stanica krvi iz pupkovine povećavate šansu za ozdravljenje oboljelim osobama diljem svijeta.

Posted in Novosti.