150 novih potencijalnih darivatelja upisanih u Belišću i Otoku

Ovu subotu u Belišću i Otoku na 206. i 207. akciji po redu, u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica upisalo se 150 potencijalnih darivatelja, 85 u Belišću i 65 u Otoku te su tim činom dali svoj doprinos u spašavanju ljudskih života.

Akcijom upisa u Registar koju je organizirala Zaklada Ana Rukavina uz pomoć HDSSB-a u Belišću te Gradske organizacije SDP-a u Otoku, građani Belišća i Otoka su dali svoju krv za tipizaciju i tako povećali mogućnosti da se spasi nečiji život.

Ovim plemenitim činom građani Belišća i Otoka su pokazali iznimnu građansku solidarnost jer se transplantacijom koštane srži liječe bolesnici s akutnim i kroničnim oblikom leukemije te bolesnici s teškim oštećenjem koštane srži. Svaki građanin sudjelovanjem u akciji upisa u Registar postaje potencijalnim darivateljem koštane srži, a lijek za ove teške bolesti nalazi se u nama!

Zahvaljujemo se od srca našim lokalnim organizatorima u Belišću i Otoku na lijepom dočeku i dobroj organizaciji, a pogotovo svim mladim ljudima koji su se upisali u Registar te na taj način povećali šanse za ozdravljenje svim oboljelima!

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti.