152. transplantacija iz Hrvatskog registra i novi darivatelji u Sinju

Stigla nam je prekrasna vijest iz Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica kako su u svibnju izdana dva transplantata iz Hrvatskog registra za pacijente iz Hrvatske i inozemstva.

Hvala svima što se upisujete u Hrvatski registar, svojim članstvom povećavate šansu oboljelim osobama za pronalaskom podudarnog darivatelja, hvala svim organizatorima akcija i volonterima koji pomažu da se broj potencijalnih darivatelja stalno povećava, kao i transfuzijskim centrima u osam gradova u Republici Hrvatskoj i velika hvala osoblju KBC-a Zagreb koji provodi postupak uzimanja krvotvornih matičnih stanica kako bi stigao do oboljelih osoba i dao im nadu za život.
Također, u petak, 3. lipnja, u Sinju u Muzeju Cetinske krajine Zaklada Ana Rukavina održala je akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica kojoj se pridružilo 9 potencijalnih darivatelja.
Akcija u Sinju održana je na inicijativu predsjednika Udruge „Dinaridi trails“, Ivana Marušića, kako bi se pomoglo oboljelim osobama koje čekaju svog podudarnog darivatelja te su u organizaciji Udruge održane i utrke pod nazivom Ultra Trail Dinarides na području parka prirode Dinara. Organizatori su odlučili da će 10% prihoda od ukupno prikupljenih startnina za utrke Family race 10 km po cijeni od 100 kuna i Initiation 20 km po cijeni od 170 kuna donirati Zakladi Ana Rukavina.
Hvala od srca mladim ljudima koji su se pridružili Hrvatskom registru, organizatorima na inicijativi i plemenitom karakteru utrke kako bi pomogli daljnji rad Zaklade Ana Rukavina.

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti.