155 novih potencijalnih darivatelja na akciji u Novoj Gradiški

Na današnjoj akciji na Korzu u Novoj Gradiški okupilo se 155 građana kako bi upisom u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica dali svoj doprinos u spašavanju ljudskih života.

Akcijom upisa u Registar koju je organizirala Zaklada Ana Rukavina, građanke i građani Nove Gradiške dali su svoju krv za tipizaciju i tako povećali mogućnosti da se spasi nečiji život. Akcija je organizirana u suradnji s Hrvatskom udrugom leukemija i limfomi (HULL) Slavonski Brod, uz podršku udruge Hrabro dijete te Hrvatske lige protiv raka dr. Zorislav Slović iz Nove Gradiške.

Ovim plemenitim činom građani Nove Gradiške su pokazali iznimnu građansku solidarnost jer se transplantacijom koštane srži liječe bolesnici s akutnim i kroničnim oblikom leukemije te bolesnici s teškim oštećenjem koštane srži. Svaki građanin sudjelovanjem u akciji upisa u Registar postaje potencijalnim darivateljem koštane srži, a lijek za ove teške bolesti nalazi se u nama!

Zahvaljujemo se našim dragim organizatorima, a pogotovo svim mladim ljudima koji su se danas upisali u Registar te na taj način pružili šansu za ozdravljenje svim oboljelima!

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti.