158 novih članova Hrvatskog registra u Koprivnici

Dragi naši, na akciji održanoj u četvrtak, 06. srpnja u Koprivnici, Hrvatskom registru dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica pridružilo se 158 novih potencijalnih darivatelja.

Akcija je održana u suradnji s Nogometnim klubom Slaven Belupo, portalom Klikaj.hr i Gradskim društvom Crvenog križa Koprivnica na Gradskom stadionu u Koprivnici.

U proteklih mjesec dana Zaklada Ana Rukavina je, u suradnji s kolegama i sugrađanima Nikole Pokrivača, našeg bivšeg nogometnog reprezentativca, oboljelog od Hodgkinovog limfoma kojemu je za liječenje potrebna transplantacija koštane srži, održala pet akcija (Varaždin, Sv. Martin na Muri, Zagreb i Koprivnica) na kojima se Hrvatskom registru pridružilo 576 građana kako bi pomogli Nikoli i svim oboljelima u potrazi za podudarnim darivateljem matičnih stanica.
Hvala svima koji su se uključili kako bi pomogli Nikoli i svima ostalima koji traže svoju novu priliku, hvala Općini Sveti Martin na Muri koji su nas prvi kontaktirali, hvala gospodinu Saši Mačeku i NK Varaždin koji su svim srcem htjeli pomoći, hvala dečkima s Facebook stranice Nogometne ikone koji su angažirali svoju brojnu Facebook zajednicu i Hrvatskoj udruzi „Nogometni sindikat“ s kojom smo već drugi put ove godine surađivali, hvala GNK Dinamo na inicijativi da se i sami uključe u organizaciju akcije upisa u Hrvatski registar i na kraju, hvala portalu Klikaj.hr, NK Slaven Belupo i Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica koji su pokrenuli inicijativu i pomogli u organizaciji akcije u Koprivnici.

Velika hvala i svim medicinskim sestrama i liječnicima koji su nam pomogli na ovim akcijama, a najveća hvala svima Vama koji ste nesebično odlučili pomoći onima u potrebi!

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti and tagged .