17 godina zajedno !!!

Na današnji dan, 2007. godine počela je naša priča s jednim pismom i jednoj jednostavnoj, ali iskrenoj i velikoj želji – želji za životom. Iz te želje je proizašla ideja i vizija koju danas Zaklada slijedi već 17 godina.
Zahvaljujući velikoj želji i viziji naše Ane i nesebičnih ljudi koji su odlučili dati djelić sebe kako bi pomogli onima kojima je to najpotrebnije, 170 oboljela osoba dobila je novu priliku za život.
Ana je iz svoje bolničke sobe poslala pismo prijateljici Nataši. Pismo je u nekoliko sati pokrenulo lavinu pomoći koja se kotrlja još i danas.
Ana je pokušala prikupiti sredstva za moguće liječenje u SAD-u no bila je svjesna da do toga možda neće doći te je sa svojom obitelji, 𝗺𝗮𝗷𝗸𝗼𝗺 𝗠𝗮𝗿𝗶𝗷𝗼𝗺 𝗶 𝘀𝗲𝘀𝘁𝗿𝗼𝗺 𝗚𝗼𝗿𝗱𝗮𝗻𝗼𝗺 te odjelnim liječnikom prof.dr.sc. 𝗠𝗶𝗿𝗮𝗻𝗱𝗼𝗺 𝗠𝗿𝘀𝗶ć𝗲𝗺 dogovorila da ako njoj ne bude potrebno liječenje u SAD-u da pokrenu Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica koji je tada brojao skromnih 156 članova i pomognu u osnivanju javne Banke krvi iz pupkovine koja danas nosi njeno ime.
Ana nas je, nažalost, prerano napustila 26. studenog 2006. godine, a njezina obitelj, prijatelji, kolege ali i potpuni stranci koje je dotaknula svojom željom za životom te životima drugih u sličnoj situaciji organizirali su prvi koncert „Želim život“ 21.12.2006. godine na Trgu bana J. Jelačića koji je sama Ana planirala kao zahvalu svima koji su se uključili i donirali sredstva za njeno liječenje.
Beskrajno hvala moru volontera i tvrtki koji su se uključili i pomogli da se Anina želja ostvari, svima koji su na bilo koji način pomogli rad Zaklade, svima Vama koji ste organizirali akcije, svima Vama koji upisom u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica i darivanjem matičnih stanica krvi iz pupkovine povećavate šansu za ozdravljenje oboljelim osobama diljem svijeta, a najveća zahvala darivateljima krvotvornih matičnih stanica, njih 170, koji su darovali dio sebe nepoznatim osobama kako bi im dali nadu za život.

Posted in Novosti.