NA SVJETSKI DAN RAKA KRVI HRVATSKI REGISTAR OBOGAĆEN JE ZA 402 POTENCIJALNA DARIVATELJA!!!

Na Svjetski dan raka krvi, 28. svibnja, održali smo akciju u Poreču, u prostoru Hotela Valamar Diamant gdje su građani Poreča još jednom pokazali svoju humanu stranu i odazvali se u velikom broju te Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica oplemenili i obogatili s 402 nova potencijalna darivatelja.

Ovu akciju upisa u Hrvatski registar Zaklada Ana Rukavina održala je kako bi se pomoglo u pronalasku podudarnog nesrodnog darivatelja dvogodišnjem dječaku koji boluje od akutne mijeloične leukemije i na sjećanje djevojčice Lane koja nas je nažalost prerano napustila ali i svim oboljelim osobama koje čekaju svog podudarnog darivatelja.

Dirnuti smo, sretni i zahvalni  što je ovoliko velik broj ljudi tri sata kucao jednim srcem punim ljubavi, emocija i želje da pomognu svom malenom sugrađanu.

Na Akciji je bio i otac oboljelog dječaka koji je pomagao u upisu prikrivajući emocije vidjevši more građana koji su stajali i strpljivo čekali u redu. Zahvalio se svim građanima koji su došli upisati se i pomoći njegovom sinu. Zahvalio se majci Ane Rukavina, Mariji Rukavina, zahvalio je Zakladi Ana Rukavina, Gradu Poreču i građanima, Upravi hotela Diamant Valamar, svim djelatnicima hotela Valamar te svim liječnicima i medicinskom osoblju koji brinu o njegovom dvogodišnjem sinu.

Beskrajno zahvaljujemo gospođi Sanji Krizmanić na inicijativi za organizaciju zajedničke akcije Zaklade Ana Rukavina i Hotela Valamar. Zahvaljujemo na iznimnoj podršci Upravi hotela Diamant Valamar. Zahvaljujemo dr. Dijani Beaković i medicinskim sestrama Sabrini Turković, Jeleni Momić, Melaniji Buljan, Sarah Jurković Levak i Doni Banović koje su nam nesebično pomogle u uzimanju uzoraka a posebno veliko hvala našoj sestri Dženi koja je uz nas svih 18 godina djelovanja i rada Zaklade.

Zahvaljujemo svima koji su se odazvali, žureći s posla ili na posao, s bebama u kolicima, ili djecom za ruku, sa supružnicima, sadašnjim ili budućim, sami ili s prijateljem i nesebično dali dio sebe na raspolaganje nekome tko će im na tome biti zahvalan zauvijek.

Beskrajno hvala Svima !!!!

Posted in Novosti.