216 novih članova Hrvatskog registra u Splitu i Orebiću

Dragi naši, četvrtak i petak, 11. i 12. svibnja, proveli smo u Splitu i Orebiću. Teško je opisati dobrotu i pažnju koju smo primili od naših dragih organizatora i dragih ljudi koji su svojim upisom došli podržati svoje najbliže kojima je potrebna transplantacija krvotvornih matičnih stanica. Njih ukupno 216 upisalo se u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, 80 u Splitu te 136 u Orebiću, kako bi pomogli oboljelim osobama.
Velika hvala svima koji su pomogli u organizaciji akcija, prvenstveno našim dragim Anji Babić iz Splita i Dajani Baleta i Mladenki Marinković iz Lige protiv raka Korčula-Pelješac-Lastovo-Mljet, predsjedniku Lige Niki Violiću te gospođi Ivani Beer, majci oboljele djevojčice kojoj je potrebna transplantacija, na velikom srcu i trudu da potaknu okolinu i podsjete na važnost pomaganja.
Hvala mladim ljudima iz Splita i Orebića koji su se upisom u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica stavili na raspolaganje oboljelima diljem svijeta.
Hvala našoj dragoj dr.sc. Esmi Čečuk-Jeličić i dragim sestrama koje su pomogle u uzimanju uzoraka u Splitu te dragoj ekipi Ambulante Orebić koji su bili na raspolaganju svojim sumještanima u Orebiću.

Hvala upravi Filozofskog fakulteta u Splitu na podršci i prostoru te njegovom Studentskom zboru na pomoći u organizaciji.
Hvala Općini Orebić i načelniku Tomislavu Ančiću na ustupljenom prostoru i Aminess Grand Azur hotelu u Orebiću na doniranom smještaju i ljubaznosti.

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti and tagged .