223 Riječana upisalo se u Registar!

Ovog ponedjeljka na Trgu Republike Hrvatske u Rijeci okupili su se brojni građani dobre volje te, upisom u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, dali svoj doprinos spašavanju ljudskih života. 223 Riječana koji su se odazvali akciji upisa u Registar u organizaciji Zaklade Ana Rukavina, dali su krv za tipizaciju i time povećali šanse da se sačuva nečiji život.

Svaki građanin upisom u Registar postao je potencijalni darivatelj koštane srži, a ovim nesebičnim činom Riječani su pokazali iznimnu građansku solidarnost. Naime, transplantacijom koštane srži liječe se bolesnici s akutnim i kroničnim oblikom leukemije te bolesnici s teškim oštećenjem koštane srži, a lijek za ove teške bolesti nalazi se u nama! Zahvaljujući hrvatskim građanima, iz nacionalnog Registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica dosada je izdano 25 transplantata čime je spašeno 25 života. 15 transplantata je bilo za primatelje u Hrvatskoj, a deset za primatelje izvan Hrvatske.

Naravno, od srca zahvaljujemo našoj organizatorici, gospođi Gordani Crnković na još jednoj uspješnoj akciji koju nam je pomogla organizirati te svim divnim volonterima koji su nam pomagali za trajanja akcije. Posebno se zahvaljemo svim mladim ljudima koji su odvojili vrijeme i upisali se u Registar i na taj način povećali šanse za nečiji život!

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti.