226 Zadrana upisalo se u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica čime su doprinijeli spašavanju ljudskih života

Ove subote na zadarskoj Kalelargi okupili su se brojni građani dobre volje te, upisom u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, dali svoj doprinos spašavanju ljudskih života. 226 Zadrana koji su se odazvali akciji upisa u Registar u organizaciji Zaklade Ana Rukavina, dali su krv za tipizaciju i time povećali šanse da se sačuva nečiji život.

Svaki građanin upisom u Registar postao je potencijalni darivatelj koštane srži, a ovim nesebičnim činom Zadrani su pokazali iznimnu građansku solidarnost. Naime, transplantacijom koštane srži liječe se bolesnici s akutnim i kroničnim oblikom leukemije te bolesnici s teškim oštećenjem koštane srži, a lijek za ove teške bolesti nalazi se u nama! Zahvaljujući hrvatskim građanima, iz nacionalnog Registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica dosada je izdano 19 transplantata čime je spašeno 19 života.

Rad Zaklade posjetitelji su mogli podržati i kupnjom promotivnih materijala, ali i zabaviti se uživajući u glazbenim nastupima Bepa Matešića, Mihovila Mazija, Tee Vidić, klape Donat, klape Barufa, klape Bibinje, klape Vir, ansambla gimnazije Vladimir Nazor.

Zaklada Ana Rukavina tijekom ljetnih mjeseci posjetit će Osijek, Dubrovnik i Pulu te pozivamo sve građane da se odazovu akcijama upisa u Registar, kako bismo zajedničkim snagama stvarali društvo u kojem nesebična pomoć drugome ljudskome biću predstavlja svakodnevicu.

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti.