500 novih HLA tipizacija u veljači

Dragi naši, s radošću vas obavještavamo o novih 500 tipiziranih uzoraka u veljači.
Početkom veljače ove godine Zaklada Ana Rukavina donirala je KBC-u Zagreb 500 testova za HLA tipizaciju kako bi pomogla da se uzorci potencijalnih darivatelja prikupljeni na 4 akcije upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u organizaciji Zaklade Ana Rukavina, Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci, Gradskog društva Crvenog križa Daruvar i Kliničkog zavoda za transfuzijsku medicinu KBC-a Osijek što prije tipiziraju. Akcijama se pridružio 561 potencijalni darivatelj kako bi se pomoglo u pronalasku nesrodnog darivatelja za sedmogodišnju djevojčicu Luciju Šuvaković iz Vinkovaca oboljelu od akutne mijeloične leukemije, ali i za sve ostale oboljele osobe u potrazi za podudarnim darivateljem.
Uzorci su se tipizirali na tri lokusa: HLA-A, HLA-B i HLA-DRB1.
Za preostale uzorke potencijalnih darivatelja osigurana su sredstva iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.
Velika hvala svima koji ste se upisali u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, GDCK-u Vinkovci, GDCK-u Daruvar, Kliničkom zavodu za transfuzijsku medicinu KBC-a Osijek kao i transfuzijskim centrima u Varaždinu, Zagrebu, Puli, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku.
Malenoj, hrabroj Luciji te svima ostalima koji čekaju od srca želimo da što prije pronađu podudarnog darivatelja, i što brži i uspješniji oporavak.

Posted in Novosti.