67 novoupisanih na akciji na Policijskoj akademiji

Dragi naši, danas, 9. lipnja, održali smo akciju upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica na Policijskoj akademiji u Zagrebu na kojoj se 67 potencijalnih darivatelja upisalo u Registar.

Akciji smo se odazvali na poziv gospodina Dušana Miljuša, a prije same akcije održano je predavanje prilikom kojeg je upraviteljica Zaklade, gospođa Marija Rukavina pozdravila buduće mlade policajke i policajce i pozvala ih da nam se pridruže i na taj način pomognu oboljelima.

O svojim iskustvima darivateljice krvotvornih matičnih stanica govorila je gospođa Mirjana Ciboci koja je svoje matične stanice darovala oboljelom pacijentu iz Češke, a svoju neobičnu i inspirativnu priču s polaznicima je podijelila gospođa Ankica Begić koja je svoju šansu za ozdravljenje dobila zahvaljujući američkom Indijancu iz plemena Komanča.

Kako bi potencijalni darivatelji bili što bolje upoznati sa samim upisom u Registar odnosno s postupcima darivanja, kratko predavanje održala im je dr.sc. Mirta Mikulić, pročelnica Registra.

Zahvaljujemo budućim mladim snagama hrvatske policije koji su se upisom u Registar pridružili više od 49 tisuća ljudi upisanih u Registar kako bi pomogli onima kojima je to najpotrebnije.

Također, zahvaljujemo gospodinu Želimiru Radmiloviću, načelniku Policijske akademije, gospodinu Nikši Jelovčiću, voditelju Službe za razvoj policijskog obrazovanja i nakladničko-knjižničnu djelatnost te gospodinu Dušanu Miljušu što su nas pozvali i ugostili na ovoj, 283. po redu, akciji upisa u Registar.

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti.