76 transplantacija iz Hrvatskog registra!

Dragi naši, u rujnu su provedene dvije nove transplantacije matičnih stanica!

Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica obavijestio nas je da je jedna transplantacija provedena zahvaljujući darivatelju krvotvornih matičnih stanica za hrvatskog pacijenta dok je druga donacija bila za pacijenta u inozemstvu te se radi o transplantatu matičnih stanica krvi iz pupkovine.

Posebno smo zahvalni svim dragim roditelji koji su se odlučili darovati matične stanice krvi iz pupkovine, nekome one znači novu priliku za život.

Od 2009. godine, kada je provedena prva transplantacija krvotvornih matičnih stanica od darivatelja iz Hrvatskog registra, do danas je provedeno 76 transplantacija za 76 oboljelih osoba iz Hrvatske i inozemstva.

Zahvaljujemo od srca svim darivateljima koji su pristali dati svoje matične stanice zbog kojih je 76 osoba dobilo novu priliku za život.

Također, ako i Vi želite pomoći, možete to učiniti upisom u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica na nekoj od akcija Zaklade Ana Rukavina ili u transfuzijskim centrima u osam gradova u Republici Hrvatskoj.

Želite li darovati matične stanice krvi iz pupkovine, klikom na link možete pročitati više o samom postupku.

Posted in Novosti.