95 novoupisanih potencijalnih darivatelja na akciji u Lipovljanima

U četvrtak 3. travnja, 95 građana na akciji održanoj u Lipovljanima upisalo se u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica i time pokazalo građansku solidarnost na djelu.

Darivanjem krvi u akciji upisa koju je organizirala Zaklada Ana Rukavina na inicijativu gospođe Dubravke Hubak i uz pomoć organizacije žena HSS-a Hrvatsko srce Lipovljani, građani Lipovljana su podržali misiju Zaklade koja želi kontinuirano širiti Registar i tako nastaviti pružati nadu u spas života ljudi diljem svijeta.

Poruka svake akcije upisa koje Zaklada Ana Rukavina održava diljem Hrvatske je „lijek je u nama“. Time Zaklada želi još jednom podsjetiti građane da u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži. Potrebno je samo upisati se u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te ako se utvrdi HLA kompatibilnost s oboljelom osobom, možemo joj pomoći da se izliječi.

Od srca zahvaljujemo gospođi Hubak, organizaciji žena HSS-a Hrvatsko srce Lipovljani, medicinskim sestrama koje su volontirale i pomagale uzimajući uzorke krvi te ostalim volonterima na izuzetno ljubaznom dočeku i odlično organiziranoj akciji.
Naravno, velika hvala i svim mladim ljudima koji su došli, upisali se u Registar te će se nadamo se na taj način, pomoći oboljelima.

 

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti.