Akcija u Novoj Gradiški

Dragi naši, u četvrtak, 15. ožujka, Zaklada Ana Rukavina će u suradnji s Hrvatskom ligom protiv raka “Dr. Zorislav Slović” Nova Gradiška u Novoj Gradiški održati akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Akcija u Novoj Gradiški održat će se u Pučkom otvorenom učilištu “Matija Antun Relković” (Relkovićeva 4) od 9 do 11 sati.

Akcija će se održati na inicijativu Hrvatske lige protiv raka “Dr. Zorislav Slović” Nova Gradiška kako bismo zajedno pomogli oboljelim osobama u Hrvatskoj i svijetu u potrazi za podudarnim darivateljem.

Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Hrvatski registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.

Pridružite nam se!

Scheduled Akcije upisa u Hrvatski registar Novosti
Pučko otvoreno učilište "Matija Antun Relković", Relkovićeva 4, Nova Gradiška Karta
Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti and tagged .