Akcija upisa u Hrvatski registar na Medicinskom fakultetu u Zagrebu

U utorak, 9. studenog od 11 do 14 sati održat će se akcija upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u Zagrebu u prostoru Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (Šalata 4a).
Akcija će se po četvrti put održati u suradnji Zaklade Ana Rukavina s Katedrom za medicinsku biologiju i Upravom Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu kako bi zajedno pomogli oboljelim osobama u potrazi za podudarnim darivateljem..
Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Hrvatski registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.
Mole se potencijalni darivatelji da se prilikom upisivanja drže epidemioloških mjera te drže razmak od 1.5 do 2 metra, nose maske za lice, koriste dezinficijensima koji će biti osigurani na ulazu te ako imaju bilo kakve simptome poput respiratornih problema/infekcija, povišene tjelesne temperature i sl., zbog sigurnosti svih ostalih, propuste ovu akciju. Svi zainteresirani građani koji nisu u mogućnosti doći na ovu akciju na internetskoj stranici Zaklade Ana Rukavina mogu pronaći točne lokacije i radno vrijeme osam transfuzijskih centara u Republici Hrvatskoj u kojima je trajno omogućen upis u Hrvatski registar: https://zaklada-ana-rukavina.hr/transfuzijski-centri/

Pridružite nam se i molimo da se pridržavate epidemioloških mjera!

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti.