Akcija upisa u Hrvatski registar na Medicinskom fakultetu u Zagrebu

Dragi naši, u petak, 6. travnja, od 10 do 12 sati u prostorijama ambulante Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (Šalata 4) održat će se akcija upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Akciju upisa u Hrvatski registar održat ćemo po treći put u suradnji s podružnicom Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja pri Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Upravom Medicinskog fakulteta te studentima MEF-a Zagreb kako bismo zajedno pomogli oboljelim osobama u Hrvatskoj i svijetu koji čekaju svog podudarnog darivatelja.

Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Hrvatski Registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti and tagged .