Akcija upisa u Hrvatski registar u Ivanić Gradu

Dragi naši, u petak, 05. svibnja od 12 do 14 sati u Srednjoj školi „Ivan Švear“ Ivanić Grad (Školska 12) u Ivanić Gradu održat će se 333. akcija upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Ovoj akciji odazvali smo se na poziv profesorice Josipe Ilić iz SŠ „Ivan Švear“ Ivanić Grad i učenica i učenika završnih razreda koji su, sudjelujući tijekom srednjoškolskog obrazovanja u brojnim humanitarnim aktivnostima, izrazili želju da se pridruže misiji Zaklade i na taj način pomognu teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnicima s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.

Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Hrvatski registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti and tagged .