Akcija upisa u Hrvatski registar u Trnskom

Dragi naši, u utorak, 11. lipnja, od 10 do 12 sati Zaklada Ana Rukavina će u suradnji s gospođom Anom Mrčić i Mjesnim odborom Trnsko u Zagrebu održati akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.
Akcija će se održati u prostoru Mjesnog odbora Trnsko (Trnsko 34a) na inicijativu gospođe Ane Mrčić s kojom je Zaklada Ana Rukavina ranije surađivala na uspješnoj akciji upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica održanoj u siječnju 2015. godine u Osnovnoj školi Brezovica.
Zaklada Ana Rukavina sretna je i ponosna što će se akcija održati u Trnskom, zagrebačkom naselju u kojem je Ana Rukavina živjela, neizmjerno ga voljela, u njemu pohađala osnovnu školu i trenirala rukomet te do preseljenja u Šibenik provela najljepše trenutke mladosti.
Na desetu godišnjicu Aninog preranog odlaska te deset godina rada Zaklade koja ponosno nosi njeno ime, Ana Rukavina je u u prosincu 2016. godine u Trnskom dobila svoj Trg odlukom Gradske skupštine Grada Zagreb nakon usvajanja prijedloga Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova.

Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Hrvatski registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.

Pridružite nam se!

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti.