Akcija upisa u Hrvatski registar u Zagrebu

U srijedu, 13. listopada Zaklada Ana Rukavina u suradnji Mjesnim odborom Siget, organizira akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u prostorijama Mjesnog odbora Siget, na adresi Radmanovačka 39, Zagreb od 16 do 18 sati.
Akcija upisa u Hrvatski registar održava se kako bi se oboljelim osobama u Hrvatskoj, ali i svijetu pomoglo u potrazi za podudarnim davateljem.
Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Hrvatski registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.
Mole se potencijalni darivatelji da prilikom upisivanja drže razmak od 1.5 do 2 metra, da nose maske za lice, da se koriste dezinficijensima koji će biti osigurani na ulazu te da ukoliko imaju bilo kakve simptome poput respiratornih problema/infekcija, povišene tjelesne temperature i sl. da, zbog sigurnosti svih ostalih, propuste ovu akciju. Svi zainteresirani građani koji nisu u mogućnosti doći na ovu akciju na internetskoj stranici Zaklade Ana Rukavina mogu pronaći točne lokacije i radno vriijeme osam transfuzijskih centara u Republici Hrvatskoj u kojima je trajno omogućen upis u Hrvatski registar: https://zaklada-ana-rukavina.hr/transfuzijski-centri/

Pridružite nam se!

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti.