Akcija upisa u Registar u Labinu

Dragi naši, prva akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u travnju održat će se u Labinu, 09.04.2015. od 11 do 13 sati u restoranu Srednjoškolskog centra “Mate Blažina”.

Akciju organiziramo na inicijativu Martine Tireli čija se sestra, Karla Tireli, liječi od leukemije te joj je za nastavak liječenja potrebna transplantacija koštane srži.
U organizaciju akcije uključili su se prijatelji obitelji Tireli te gradske institucije i nevladine organizacije, Labin Zdravi grad, Gradsko društvo Crvenog križa Labin, Liga protiv raka Labin uz koordinaciju gospođe Olgice Škopac koja je već organizirala akciju za Zakladu Ana Rukavina 20.10.2007. na kojoj se upisalo 278 građana.

Zajedno s našim organizatorima pozivamo Vas na akciju upisa u Registar sljedeći četvrtak kako biste povećali šanse za ozdravljenje svim oboljelima koji čekaju svog podudarnog darivatelja. Dođite, možda ste to baš Vi!

Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Registar i svojim upisom doprinijeti u spašavanju života oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti.
Vidimo se u Labinu!

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti.