Akcija upisa u Registar u OŠ Bukovac u Zagrebu

Sljedeća akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica održat će se u subotu, 24. svibnja od 10 do 12 sati u Osnovnoj školi Bukovac na inicijativu ravnateljice, gospođe Mirjane Boras.

Na organizaciju akcije u njihovoj školi odlučili su se zbog velike želje Luke Mihalića, učenika Osnovne škole Tituša Brezovačkog (gdje smo također održali akciju na Lukinu želju 19. veljače ove godine) iz Zagreba koji se već gotovo dvije godine bori sa leukemijom te mu je velika želja: „pozvati i zamoliti sve naše roditelje i prijatelje da se prijave u Registar i daju uzorak krvi za tipizaciju pa možda nekome teško oboljelom i oni jednoga dana pomognu.“

Na inicijativu OŠ Bukovac, a najviše zbog hrabrog, mladog Luke, odazvali smo se i ovoj plemenitoj akciji koja će se održati povodom akcije ozelenjavanja i uređenja školskog okoliša i nastavak je prošlogodišnje akcije pokrenute na inicijativu i uz veliku pomoć Vijeća roditelja.

Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Registar i svojim upisom doprinijeti u spašavanju života oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti.

Nadamo se da se vidimo u subotu u što većem broju!

 

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti.