Akcija upisa u Registar u Teatru &TD

Dragi naši, u petak, 07. listopada, od 17 do 19 sati, u suradnji sa Studentskim centrom Sveučilišta u Zagrebu u predvorju Teatra &TD (Savska cesta 25) održat će se akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Ovu akciju upisa u Registar Zaklada Ana Rukavina organizira na inicijativu Zagrebačkog plesnog ansambla. Akciju su inicirali kako bi pomogli svom prijatelju, samostalnom umjetniku, gospodinu Saši Fistriću oboljelom od leukemije kojemu je za liječenje potrebna transplantacija koštane srži, ali i svim oboljelim osobama diljem svijeta u potrazi za podudarnim darivateljem.

Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.

Pridružite nam se kako bismo pomogli svima kojima transplantacija znači novu priliku za život!

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti.