Akcija upisa u Registar u Zagrebu – HDDU

U četvrtak 12. prosinca, od 15.00 do 17:00h u prostorijama Hrvatskog društva dramskih umjetnika (Amruševa 19/III) u Zagrebu, održat će se akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Akcija će se održati uz organizacijsku pomoć HDDU-a i Hrvatskog sindikata glumaca. U Registar se mogu upisati sve zdrave osobe od 18 do 40 godina starosti, popuniti pristupnicu i zdravstveni upitnik te dati uzorak krvi za HLA tipizaciju (postupak utvrđivanja antigena tkivne snošljivosti).

Svi zainteresirani građani mogu se pridružiti glumcima i svoj doprinos radu Zaklade iskazati pozivom na humanitarni broj telefona 060 9000 kojim doniraju 5 kn (plus PDV) i sudjelovanjem na tradicionalnom koncertu „Želim život“ koji će se održati na Trgu bana Josipa Jelačića, 20. prosinca u 21 sat.

Svaki potencijalni darivatelj može spasiti nečiji život jer se transplantacijom koštane srži liječe bolesnici s akutnim i kroničnim oblikom leukemije te bolesnici s teškim oštećenjem koštane srži. Poruka svih akcija upisa je – lijek je u nama!

 

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti.