Akcije upisa u Registar u Mariji Bistrici i Zagrebu

Dragi naši, krajem ovog i početkom sljedećeg tjedna očekuju nas još dvije akcije upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. U subotu, 25. listopada od 10 do 12,30 sati smo u Mariji Bistrici u Domu kulture dok smo u ponedjeljak, 27. listopada od 12 do 14 sati u Zagrebu na Fakultetu elektrotehnike i računarstva.

Akciju u Mariji Bistrici održat ćemo na inicijativu i uz pomoć Odbora za zdravlje i socijalnu skrb Općine Marija Bistrica i dr. Sanje Kovačić u Domu kulture Marija Bistrica od 10 do 12,30 sati. Na FER-u smo na inicijativu studentice Ide Penezić te će se akcija održati od 12 do 14 sati.

Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Registar i svojim upisom doprinijeti u spašavanju života oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti.

Veselimo se novim akcijama i nadamo se da se vidimo u subotu i ponedjeljak!

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti.