Akcije upisa u Registar u Šibeniku i Hvaru

Dragi naši, ovaj tjedan, Zaklada Ana Rukavina organizira dvije akcije upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u Dalmaciji.

Akcija u Šibeniku održat će se u petak, 02. listopada od 13 do 15 sati prostorijama SDP-a Šibensko-kninske županije (Stjepana Radića 24) dok će se akcija u Hvaru održati u subotu, 03. listopada od 8,30 do 12,30 sati u prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva Hvar.

Akciju u Šibeniku inicirao je Forum mladih SDP-a Šibensko-kninske županije, a na Hvar su nas pozvale dr. Esma Čečuk Jeličić i gospođa Maja Budrović, predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Hvar, koje su kroz gotovo devet godina rada Zaklade brojnim akcijama pomogle u ostvarivanju Zakladine misije. Akcija će se po prvi puta održati na otoku Hvaru i to povodom Dana Grada Hvara uz organizacijsku pomoć Gradskog društva Crvenog križa Hvar.

U Registar se mogu upisati sve zdrave osobe od 18 do 40 godina starosti, popuniti pristupnicu i zdravstveni upitnik te dati uzorak krvi za HLA tipizaciju (postupak utvrđivanja antigena tkivne snošljivosti).

Svaka akcija upisa u Registar nosi poruku – lijek je u nama! Naime, svatko tko se upiše, može postati potencijalnim spasiteljem nečijeg života jer se transplantacijom koštane srži liječe bolesnici s akutnim i kroničnim oblikom leukemije te bolesnici s teškim oštećenjem koštane srži.

Pridružite nam se ovog vikenda u Dalmaciji na akcijama upisa u Registar jer svaki novi potencijalni darivatelj povećava šanse za ozdravljenje oboljelima!

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti.