Akcije upisa u Registar u Zagrebu i Crikvenici

Dragi naši, sljedeći tjedan očekuju nas tri akcije upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

U utorak, 5. svibnja od 16 do 19 sati održat ćemo akciju na inicijativu Gradske organizacije Foruma mladih SDP-a u njihovim prostorijama u Zagrebu u Praškoj 2.

Drugu akciju održat ćemo također u Zagrebu u Jedriličarskom klubu „Dobro more“ (Rihtmanova 9) u srijedu, 6. svibnja od 18 do 20 sati na inicijativu članova kluba.

Treću akciju organizirat ćemo u Crikvenici u petak, 8. svibnja od 10 do 12 sati u Vatrogasnom domu (Vinodolska 16) na inicijativu i uz organizacijsku pomoć gospođe Karmen Gajić i gospodina Vedrana Antića.

Zajedno s našim organizatorima pozivamo Vas na ove akcije upisa u Registar kako biste povećali šanse za ozdravljenje svim oboljelima koji čekaju svog podudarnog darivatelja. Dođite, možda ste to baš Vi!

Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Registar i svojim upisom doprinijeti u spašavanju života oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti.

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti.