Akcije upisa u Registar u Zagrebu

Dragi naši, sljedeći tjedan očekuju nas tri nove akcije upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u Zagrebu.

U utorak, 26. svibnja od 12 do 14 sati održat ćemo akciju na Katoličkom bogoslovnom fakultetu (Vlaška 38), u četvrtak, 28. svibnja od 16 do 18 sati smo u Osnovnoj školi Frana Galovića – Dugave (Školski prilaz 7) te u petak, 29. svibnja od 10 do 12 sati u Erste&Steiermärkishe banci (Ivana Lučića 2). Akciju u utorak održat ćemo na inicijativu i uz pomoć Ane Krešić, studentske pravobraniteljice KBF-a i Jurice Gregurića, predsjednika Studentskog zbora KBF-a od 12 do 14 sati koji na taj način žele pružiti podršku u liječenju od leukemije svom kolegi i prijatelju Jurici Antoliću.

Akciju u četvrtak organiziramo uz pomoć i na inicijativu školske pedagoginje Maje Lisske od 16 do 18 sati, a na akciju u petak dolazimo na poziv i uz organizacijsku pomoć gospođe Lidije Jagić od 10 do 12 sati.

Zajedno s našim organizatorima pozivamo Vas na ove akcije upisa u Registar kako biste povećali šanse za ozdravljenje svim oboljelima koji čekaju svog podudarnog darivatelja. Dođite, možda ste to baš Vi!

Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Registar i svojim upisom doprinijeti u spašavanju života oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti.

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti.