Akcijom “Uzorak nije samo broj, nego čovjek” obilježen Svjetski dan zdravlja

Dragi naši, akcijom upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvtvornih matičnih stanica u suradnji s Hrvatskom komorom zdravstvenih djelatnika jučer smo na Cvjetnom trgu u Zagrebu obilježili Svjetski dan zdravlja.
Ovom prilikom desetero građana pridružilo se Hrvatskom registru kako bi pomogli teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnicima s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.
Hrvatska komora zdravstvenih djelatnika je zajedno s Gradom Zagrebom – Gradskim uredom za zdravstvo, akcijom “Uzorak nije sam broj, nego čovjek”, uz Svjetski dan zdravlja, prigodno obilježila i Međunarodni dan medicinsko-laboratorijskih djelatnika te su građani, osim upisa u Hrvatski registar, bili u mogućnosti provjeriti svoju krvnu sliku, kolesterol i glukozu u krvi te se savjetovati o kardiovaskularnim bolestima koje je omogućila Zaklada «Hrvatska kuća srca».

Hvala dragim organizatorima na pozivu i hvala svima Vama koji se svakodnevno upisujete u Hrvatski registar kako bi pomogli oboljelim osobama da što prije pronađu svog podudarnog darivatelja.

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti and tagged .