Anin rođendan

Na današnji dan, 1977. godine rođena je Ana Rukavina. U živote velike većine građanki i građana ušla je tiho, slanjem jednog relativno kratkog, ali emocijama punog pisma s naslovom – Želim život! Njime je zatražila pomoć svih nas, a zauzvrat je ponudila obećanje kako će biti hrabra, vedra i kad bude teško. Nažalost, Ana nas je prerano napustila, ali njeno obećanje ispunjava Zaklada Ana Rukavina kontinuiranim radom na jačanju kulture građanske solidarnosti i darovanjem druge mogućnosti za život potrebitima.

Tradicionalni „Koncert za život“ u organizaciji Zagrebačke filharmonije za Zakladu Ana Rukavina, održat će se 5. travnja u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski s početkom u 20 sati. Koncert će se održati u sjećanje na našu Anu i maestra Vjekoslava Šuteja, a na programu je „Salsa filarmonica“ pod dirigentskom palicom maestra Alana Bjelinskog, uz pomoć vrhunskih latino glazbenika Ricarda Luquea i Olvide Ruiz Castellanos. Ulaznice su u prodaji po jedinstvenoj cijeni od 50 kuna te su dostupne u online prodaji na Ulaznice.hr i na blagajni Zagrebačke filharmonije. Sav prihod od prodaje karata namijenjen je radu Zaklade Ana Rukavina.

Djelovanjem Zaklade broj upisanih u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, povećan je s početnih 150 na današnjih 37.831 građana i na to smo iznimno ponosni. Želimo vjerovati kako smo time mnogim obiteljima pružili nadu onima koja je prijeko potrebna. Ono što predstavlja apsolutni vrhunac našeg rada jest 25 transplantacija donora iz hrvatskog Registra za pacijente u Hrvatskoj i inozemstvu. Upravo ta činjenica naš je najveći motiv za daljnji nastavak rada.

 

Posted in Novosti.