Atletičarke su nosile bedž Zaklade

Na prvom atletskom međunarodnom polu-maratonu za žene atletičarke su nosile dva bedža: jedan za žensku mrežu Hrvatske i jedan za Zakladu

Atletski klub „ MARATHON 2006 “ uz izravno visoko pokroviteljstvo Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa RH, Zagrebačke županije, grada Velike Gorice organizirao je prvi atletski međunarodni polu-maratonu za žene ZAGREB-VELIKA GORICA 10.12.2006. godine.Po kišovitom vremenu od prijavljenih 84 atletičarke startalo je 56 a utrku u vremenskom limitu završilo 54 sudionice iz 6 država (Hrvatska, Slovenija, Mađarska, Njemačka, Austrija, Bosna i Hercegovina).

U iznimno zanimljivoj utrci prvo mjesto zauzela je Simona Staicu iz Mađarske u vremenu 1:16:06. Lucia Kimani iz Kenije sa putovnicom Bosne i Hercegovine zaostala je za pobjednicom 11 sekundi. Favoritkinje utrke Helena Javornik (1:16:44) morala se je zadovoljiti trećim a Ana Subotić (1:18:28) četvrtim mjestom.

Najbolje plasirana atletičarka iz Hrvatske Marija Vraić stazu je istrčala za 1:23:05 i zauzela sedmo mjesto u ukupnom poretku.

Uz startni broj atletičarke su nosile i dva bedža: Ženske mreže Hrvatske i ŽELIM ŽIVOT Zaklade u spomen na pok. novinarku Anu Rukavinu.

Pomoćnik Ministra Ministarstva znanosti obrazovanja i športa RH gosp. Željko Klarić bio je nazočan na startu utrke i startnim pištoljem dao je znak za početak utrke.

Svojim promidžbenim materijalima utrku je podržala Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica Zagrebačke županije, dok je novčanu potporu dala Turistička zajednica grada Velika Gorica.

Zahvaljujemo organizatoru, gospodinu Draganu Mirosavljeviću.

 

Posted in Novosti.